Незаконен товар от 815 тона боклуци за България спряха карабинерите

...
Незаконен товар от 815 тона боклуци за България спряха карабинерите
Коментари Харесай

Спипаха незаконен товар от 815 тона пластмасови боклуци от Италия за България

Незаконен товар от 815 тона отпадъци за България стопираха карабинерите от Милано , съобщи в. " Кориере каузи сера ".

Открити били 582 бали боклуци, натоварени в 17 вагона , а комерсиалната им стойност на пазара била 130 000 евро.

Влаковият ескорт бил засечен на гарата на Леко, до Милано, където потеглял за България. Във вагоните били натъпкани на първо място боклуци от към този момент третирани пластмасови произведения.

На процедура ставало въпрос за крайните артикули от активността по третирането на пластмасат а, а не, както било посочено в документите, за пластмасови боклуци, които занапред би трябвало да бъдат обработени. Отпадъците трябвало да стигнат до България през Словения и Хърватия с ангажимента че са материали, които би трябвало да бъдат подложени на отнасяне. Според карабинерите от екологичното звено под управлението на подполковник Масимилиано Корсано всичко това било за да се заобиколят нормите и да се претопят незаконно боклуци в България. Сред балите на процедура към този момент нямало нищо за отнасяне.



Разследването стартирало след сигнал от Митническата организация на Леко . Така почнала инспекцията на вагоните, подготвени за тръгване, след което била издадена заповед за запор от магистрат от Милано. Разследването би трябвало да откри кой е провел изпращането на пратката, за кого е била предопределена и най-много произходът на пластмасовите боклуци. По първи догатки става въпрос за боклуци от компании от Централна и Северна Италия. Анализира се и документите. Сред балите били открити материали от пластмаса, гума, тъкани, тетрапак, смесени отпадъци и др.-->

Според следователите и тук, както и в други случаи, става въпрос най-вероятно за изпращане в чужбина от страна на незаконни организации на колета за нелегално отнасяне . Подозренията са, че един път, щом дойдат в България, отпадъците по всяка възможност е трябвало да бъдат изоставени или заровени в депа, без да се съблюдават екологичните правила. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР