Незаконен боен арсенал е иззет от къща в град Баня.

...
Незаконен боен арсенал е иззет от къща в град Баня.
Коментари Харесай

Дядо пази в селската си къща оръжия и 1500 патрона

Незаконен военен боеприпас е конфискуван от къща в град Баня. Полицейската интервенция за противопоставяне на нелегално владеене на оръжие, муниции и взривни субстанции е извършена през вчерашния ден от чиновници на Районното ръководство в Карлово.Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

``
реклама
Под наблюдаване на районната прокуратура е осъществено претършуване на адреса на 72-годишен гражданин на Баня. Иззети са револвер, пушка, елементи и заготовки за оръжия и към 1500 патрона от друг диаметър.
Заради открит артилерийски гръм с инсталирана пиротехническа запалка, периметърът към жилището е бил отцепен от полицейски чиновници, а жителите – изведени на безвредно разстояние до идване на екип от СОБТ. 

Предстои да бъде направена експертиза на обезвредената тротилова пресовка, както и изясняване на произхода на конфискуваните оръжия и муниции.

С полицейска заповед мъжът е арестуван за период до 24 часа. Срещу него е формирано бързо произвеждане по член 339, ал.1 от Наказателен кодекс. Работата по цялостното документиране на случая не престават под наблюдението на Районна прокуратура - Карлово.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР