Незабравимо. Това вероятно е първата дума, която може да опише

...
Незабравимо. Това вероятно е първата дума, която може да опише
Коментари Харесай

Калоян Кръстев - футболистът с високите цели

Незабравимо. Това евентуално е първата дума, която може да опише чувството за един млад футболист, получил опцията да се допре до звездите на международния футбол. Благодарение на поканата на Димитър Бербатов, нападателят Калоян Кръстев беше част от благотворителното шоу на 14 юни в София.

Този жест на Бербатов пристигна в доста значим миг в кариерата на 18-годишния футболист на " Славия ". От понеделник дружно със съотборниците си в националния тим за юноши до 19 години ще играят на европейското в Грузия.

Отделно, страстта от звездния мач ще поддържа амбициозния нападател и ще му даде спомагателна убеденост по пътя към огромните цели, които си слага.

Първата огромна стъпка

Юношата на " Славия " се трансформира в основен състезател в юношеския тим на България. Той имаше доста значима роля за класирането на европейското, като вкара три гола.

Българските футболисти опровергаха скептиците и сервираха доста приятна изненада. В двата стадия на квалификациите те победиха Португалия и Франция. Сега пред тях е огромното предизвикателство - да се оправят с класните противници и традицията. Съставът е в група с Англия, Германия и Холандия. Това е третото присъединяване на България във финали на европейско състезание в тази възрастова група, като в предходните две тимът не съумя да завоюва точка, нито да вкара гол.


© LAP.bg

Нападателят вкара значими голове в квалификациите по пътя към Евро 2017

Кръстев обаче е убеден, че в този момент ще е друго. " Да, мисля, че сме подготвени. Всички футболисти се разбираме, усещаме се добре и ще се опитаме да реализираме нещо. Целта е да се представим добре и да излезем от групата ", сподели той пред " Дневник ".

По думите му тимът постоянно имаме високи цели. " Не отиваме като новобранец, а като печеливш тим ", съобщи нападателят. И уточни, че значима роля в този развой има селекционерът Ангел Стойков. " Треньорът изисква доста от нас. Не ни е отписал, има нужното доверие към нас. "

Футболистът на " Славия " счита, че ключът към триумфите е точно положителният колектив. " Според мен по тази причина печелим, тъй като няма изявен водач, играем заедно. Като едно семейство сме и няма злоба посред ни. " И въпреки всичко показва, че индивидът за сложните моменти, който работи като обединител и водач, е вратарят Даниел Наумов.

По думите му различен значим фактор е упоритата работа. " Когато упражняваме, упражняваме крепко и няма смешки. Извън тренировките е друго. "

Кръстев споделя, че за хората може класирането за европейското да е било изненадващо, само че не и за самите играчи. " Ние знаехме на какво сме способни. Спечелихме тежка група и ги опровергахме. Вече имаме почитатели и това ще ни подейства позитивно. Ще играем и за тях. Целите ни са постижими, поради това, че към този момент победихме мощни тимове като Португалия и Франция. "

" Няма заплаха да се пренавием, тъй като познаваме качествата си ", добавя нападателят.

Следващото ходило

Юношата на " Славия " е наясно, че европейското " е най-голямата сцена, на която могат да ни виждат ". Въпреки това показва, че преди всичко ще играе за тима и положителното му показване, а едвам по-късно ще мисли за личната си кариера.

Голямата му цел е да заиграе в мощен европейски клуб. В момента обаче счита, че е дребен и че би трябвало да изчака подобаващия миг.

" Искам да се наложа в мъжкия тим ", споделя Кръстев. Миналия сезон той изигра над 1100 минути в 27 мача на " Славия " в Първа лига. През пролетта вкара и първия си гол.


© LAP.bg

Незабравимият миг - присъединяване в благотворителното шоу на Димитър Бербатов (Кръстев е вляво от Райън Гигс)

Има мнение и по болния за българския футбол въпрос за потреблението на млади играчи. " Добре е да се дава опция на юноши, за което благодаря на " Славия ". Младите могат да дадат доста на България и националния тим ", споделя Кръстев. Но е наясно и каква е цената за продобиване на място в мъжкия тим: " Нужно е да се влагаме два пъти повече и да не се скатаваме, с цел да имаме късмет. "

Описва се като упорит и показва, че има вяра в себе си. " Искам да съумея като футболист, да съм добър човек и да надграждам себе си. " Затова се е посветил на футбола. Кръстев учи в художествена паралелка, само че признава, че не е постоянен поради тренировките. " Не рисувам доста, а повече виждам и се любувам на това, което вършат съучениците ми. "

Емоцията " Футбол "

" Харесва ми това, че във футбола всяка обстановка е друга и опитът е доста значим. Зарежда ме публиката ", споделя той. Много прекрасен спомен му е мачът от Лига Европа сред " Славия " и " Заглембе " в София. " За първи път видях толкоз слависти. "

Любимият му футболист е Златан Ибрахимович поради това, че " постоянно се е борил и в никакъв случай не се е отказвал ". " Все още не владея неговите качества, само че ме впечатлява с това по какъв начин гърдира, по какъв начин резервира топката, има и нюх да вкарва. Добрият нападател е водач и се нагърбва. Любимата ми скица е с два нападатели. "

На въпросите в кой мач би желал да взе участие като футболист и на кой мач би участвал като ентусиаст, отговорът му е един - " класико " сред " Реал " (Мадрид) и " Барселона ". " Това дерби има най-големият заряд и най-хубавите футболисти. " Кръстев избира Кристиано Роналдо пред Лионел Меси поради хъса и това, че постоянно играе за победа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР