Незабравимата Стоянка Мутафова се върна на сцената на Сатиричния театър

...
Незабравимата Стоянка Мутафова се върна на сцената на Сатиричния театър
Коментари Харесай

Стоянка Мутафова „изигра“ два скеча в партньорство с младите в Сатирата навръх юбилея си

Незабравимата Стоянка Мутафова се върна на сцената на Сатиричния спектакъл в деня на стогодишнината си и партнира на най-младите си сътрудници. Образът и гласът й приковаха вниманието на феновете на специфичен възпоминателен театър, измежду които вицепрезидентът Илияна Йотова, кметът Йорданка Фандъкова, зам-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин, актьорите Искра Радева, Христо Мутафчиев, Светослав Пеев, Евгений Боянов - дълготраен неин управител.

Великата актриса се появи като холограма на сцената и „ изигра “ два от обичаните скеча на генерации българи от новогодишните стратегии на соц-а дружно с най-младите попълнения на обичания си Сатиричен спектакъл. Тя си партнира с младите артисти Боян Арсов, Рада Кайрякова и други Те произнасяха репликите си, холограмата произнасяше тези на Мутафова и по този начин се получи разговор, обединил като че ли две столетия.

Директорът на трупата Калин Сърменов показа, че Мутафова обичала да се майтапи, че тя не актриса, а артистка, тъй като думата „ актриса “ идвала от думичката „ акт “, а артистка-от арт. Той и всички забъркани в спектакъла не разрешиха на публиката нито за момент да се натъжи от загубата на звездата преди три години. Точно обратното-публиката се тресеше от смях и при речта на Сърменов, и при излъчването на документалния филм за Стояна „ Умно село “ на Владимир Люцканов, в който тя е откровена, радостна, остроумна.

" Не съм сама. Никога, в никакъв случай не бактисвам. А спомените? Няма празно зад мен, то е цялостно ", споделя Стоянка във кино лентата.

От първия ред го изгледа и единствената й наследница Мария Грубешлиева-Муки.

" Преживях един живот с нея! Една част се отдели от мен, откогато нея я няма. Винаги съм с нея и това ме крепи. Живееше на тази сцена. Връщаше се от представленията с 10 години по-млада ", показа Муки.

В края на спектакъла сцената се извърши с цветя - от политици и публични организации, измежду които президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева, министърът на културата Атанас Атанасов, ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев, „ Българска войска “ и Академия „ Аскеер ". Но един бял букет накара Муки да се разплаче. Него изпрати Лили Иванова, която през вчерашния ден първа означи стогодишнината на огромна си другарка с покъртителен пост във Facebook.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР