"Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция. Има много

...
"Незабавно трябва да започнем работа по пречиствателната станция. Има много
Коментари Харесай

ВИДЕО показа какво се е случвало преди година и половина в пресъхналия язовир "Студена"

"Незабавно би трябвало да стартираме работа по пречиствателната станция. Има доста мътна вода от преваляванията, почистили сме няколко водни канала, по които да влиза по-сериозен приток към бент. "Студена ". Вече имаме машини, имам проектанти, с цел да пречистваме по-добре водата и да спестяваме. До 15 дни ще можем да го приключим ". Това съобщи министърът на стопанската система Емил Караниколов на брифинг на спешния щаб в Перник.


60-годишно безумство е причина за бедствието в Перник разгласи министър Караниколов ВИДЕО

"Пускаме чисто ново трасе, страната ще го финансира. Трасето е готово. То ще минава през парцели на "Стомана ". Те ще ги дарят.

От на следващия ден започваме почистваме на трасето на този клон 2. Днес спешния щаб и кмета ще приготвят отчет за нужните средства. Два дни вършим проучване по планината, има вода. До 1-2 дни ще режим по какъв начин ще докараме водата на бент. "Студена ".

Ще има среща с хората, които ще създадат сондажи. Поне от към 200/300 л/сек дебит от пещерите ще бъде обезпечен. 2,2 млн. ще бъдат нужни за новото трасе, то ще е към километър.

Ако продължим работа по този кран ще загубим месеци, има десетки кранове в предприятията. Съсредоточаваме се в това да осигурим вода за Перник ", добави министърът на стопанската система Емил Караниколов, представен от Канал 3.

"Изграждаме пречиствателна станция с тръбопровод няколкостотин метра. Ще вкараме пречистената вода в съществуващата пречиствателната станция.

От на следващия ден стартират действителните действия. Набавените са нужните материали и съоръжение.

От няколко дни работим по отстраняването на повредите с верижен екскаватор. Глобалната тематика е изместването на водопровода отвън "Стомана ". Не знаем дали ще остане чугунения тръбопровод, не желаеме да се усили налягането и да се провокират още повреди ", добави Караниколов.

"Трасето на клон 2 ще бъде изработен спешно, ще бъде изключен от огромния план, с цел да няма двойно финансиране. Ще остойностим настояването за 68 км водопроводна мрежа в границите на града, 15 улици и замяна на канализационната мрежа в града.

Говорим за към 20 млн. лв.. Към момента складовете на общината са цялостни с водоноски ", това пък съобщи зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Междувременно Нова телевизия популяризира видео от рубриката "Моята вест ", което демонстрира какво нещо се е случвало още през април месец 2018 година с язовир "Студена ".



"Темата е доста настояща. Някъде прочетох изявление на към този момент някогашният шеф на Вик, че в последните три години язовира не е изпускан.

Реших да обявявам видео, което персонално съм снимал на 24.04.2018 година ", това написа Ивайло Методиев.

Мъжът прецизира, че видеото е правено тъкмо в 10:24 часа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР