Незабавно е направена организация от колегите във Варна… Реално задържането

...
Незабавно е направена организация от колегите във Варна… Реално задържането
Коментари Харесай

Министър Маринов: Заловеният испански наркотрафикант е със сериозен ранг

„ Незабавно е направена организация от сътрудниците във Варна… Реално задържането е станало на 17 февруари, като на 26-и е изправен пред Окръжен съд Варна, който е разрешил предаването му на испанските управляващи. Надяваме се това да се реализира на 13 март “. Това сподели пред БНР министърът на вътрешните работи Младен Маринов разяснява новината, че в България е арестуван един от най-издирваните испански наркотрафиканти.

Сигналът за него е получен на 12 февруари пред европейската мрежа за интензивно търсене на бегълци.

На базата на метода на търсене и подадена информация, че лицето има намерение да напусне Европейски Съюз и да се укрие в трета страна, Младенов позволи, че арестуваният има „ сериозен сан “ в наркотрафика.

„ Ползваме се с доверие пред всички сътрудници и оправдаваме това доверие с тези незабавни дейности. При всеки един подобен сигнал се работи неотложно “, сподели още той разяснявайки случая.

Няма пропуснати вериги и бензиностанции при инспекциите през последните две години и по този начин ще продължим, съобщи още вътрешният министър Младен Маринов.

„ Не бих споделил, че инспекциите за контрабанда на горива са по сигнал на Българската петролна и газова асоциация, те вървят още от основаването на междуведомствения контрабанден център, само че до този миг може би не са били във фокуса на обществото “, сподели министърът.

„ Ново е надграждането на този център, като след разпореждане на премиера бе основана организация всички осведомителни и контролни системи в другите органи, контролиращи вноса, разпространяването и продажбата на горива да се обединят в него. За да може да се прави разбор за резултатите и трендовете, на разминаванията. Нашите старания са да направляваме процеса от самия импорт на горивата до продажбата им. В ход е картографирането на всички обекти, които са регистрирани за търговия с горива и петролни артикули “, заяви министърът.

„ Резултатите демонстрират, че това са систематични старания, тъй като няма периодически акции да повлияят на подобен огромен и мощен бранш “, сподели Младен Маринов.

Той заяви, че за 2018 година предотвратените вреди за бюджета от конфискувани горива и тютюневи произведения са за над 27 млн. лева при 16 млн. за 2017 година, което демонстрира непрекъснати и систематични старания за противопоставяне на контрабандата. Друг резултат от тези старания е повишаването на приходите в бюджета поради предварителната защита, до която водят тези старания, добави министърът.

4,4% е делът на контрабандните цигари в България и това е едно от най-ниските равнища в Европейски Съюз, сочи последно интернационално изследване.

Грешно е до всеки забранителен знак да има служител на реда и патрулен автомобил, сподели министър Маринов, визирайки новата самодейност, при която за първи уикенд на водачите на тирове се раздават брошури с пояснения къде и в кои часове не би трябвало да се движат. „ Нямаме толкоз запаси, а и това е доста скъпо нещо “.

„ Това не значи, че бягаме от надзор. Ние ще сме тук-там, където в случай че той е нарушил знака, ще се наложат съответните санкции, а те по никакъв начин не са дребни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР