Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това

...
Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това
Коментари Харесай

Разпоредиха на концесионера в Созопол да спре изземването на пясък от Черно море

Незабавно да спре изземването на пясък от Черно море. Това разпореди на концесионера на Централния плаж в Созопол Басейнова дирекция-Варна след инспекция, която е открила заличаване на брега.

Проверка на Централния плаж в Стария Созопол е разпоредил и министърът на туризма Николина Ангелкова. Експерти на ведомството също ще инспектират осъществените на място действия.

Концесионерът излезе със мнение по случая, публикувано до медиите, съгласно което издигането на защитни пясъчни насипи е единственият екосъобразен способ да се защищити плажната линия от бурните морски талази през зимните месеци. Тази процедура била открита и се прилагала в целия свят.
Министерството на туризма ревизира защитната дига на плажа в Созопол Местните поданици упорстват оборудването да бъде отстранено
Според тезата на концесионера, са спазени всички нормативни условия и предварителни уведомления за дейностите, подхванати на плажа, а също така през пролетния сезон насъбраният пясък под формата на насипи щял да бъде подравнен.

Местните поданици излязоха на митинг и желаеха дигата, насъбрана от багера на концесионера да бъде отстранена.
Багер на плажа в Созопол: Защо тежка техника копае пясъка? Според концесионера се построява защитна дига против зимните стихии
Дейността на багера е краткотрайно прекратена. Концесионерът ще бъде санкциониран за разрушение на част от бреговата линия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР