Незабавна проверка в Топлофикация – Перник АД, ТЕЦ Бобов дол

...
Незабавна проверка в Топлофикация – Перник АД, ТЕЦ Бобов дол
Коментари Харесай

Цацаров разпореди незабавна проверка в заводите на Ковачки в Перник и Бобов дол

Незабавна инспекция в " Топлофикация – Перник " АД, Топлоелектрическа централа " Бобов дол " ЕАД, " Топлофикация – Сливен " ЕАД и Топлоелектрическа централа " Брикел " ЕАД разпореди на министъра на околната среда водите основният прокурор Сотир Цацаров, оповестиха от прокуратурата през днешния ден.
Поводът е сигнал, постъпил от ДАНС за застрашаване на екологичната сигурност на страната при изгаряне на боклуци от топлофикационни сдружения.
Указано е осъществяване на инспекция на място от Министерство на околната среда и водите за съблюдаване условията на Закона за запазване на околната среда и Закона за ръководство на отпадъците.
Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Министерство на околната среда и водите да откри има ли издадени разрешителни за предпазване и горене и всички други нужни документи за реализиране на индустриалната активност на топлофикационните сдружения.
Също по този начин да ревизира типа и количеството съхранявани и употребявани за горене боклуци от всевъзможен тип и сходството им с документите на сдруженията. Дали има замърсяване на околната среда, в това число и посредством измервания и проби на място, както и съществуване вследствие на това на заплаха за здравето на хората.
Главният прокурор е указал на министъра на вътрешните работи оказване на подпомагане на органите на Министерство на околната среда и водите при осъществяването на инспекция на място и е определил период от 1 месец за осъществяване на предоставената инспекция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР