Нейт Диас срещу Хорхе Масвидал е една от най-очакваните ММА

...
Нейт Диас срещу Хорхе Масвидал е една от най-очакваните ММА
Коментари Харесай

Потвърдено: Нейт Диас срещу Хорхе Масвидал в основната среща на UFC 244

Нейт Диас против Хорхе Масвидал е една от най-очакваните ММА битки за годината. Жруналисти на ESPN оповестиха, че Диас против Масвидал ще се състои и ще оглави UFC 244 в Мадисън Скуеър Гардън, Ню Йорк. Двубоят е плануван за 2 ноември, а потвърждението идва непосредствено от президента на UFC Дейна Уайт.

Breaking: Nate Diaz vs. Jorge Masvidal will HEADLINE UFC 244 on Nov. 2 in NYC, per Dana White. pic.twitter.com/64YSrS8rNq
— Brett Okamoto (@bokamotoESPN) September 7, 2019
Това е много непредвиден поврат за някои, заради обстоятелството, че Уайт заяви напълно неотдавна, че почитателите евентуално няма да видят Диас в клетката още три години. Уайт изясни пред кореспонденти какво се е трансформирало:

„ Мислех, че това в действителност ще се случи. Но всичко това стартира да се материализира нощес. Снощи момчетата на Диас се свързаха с нас и в последна сметка, след договаряния, се взехме решение. Масвидал няма самообладание за този дуел. Диас също. Развълнуван съм за това, сигурен съм, че и почитателите са доста радостни да видят това. Това ще бъде главното събитие. Пет рунда Диас против Масвидал в Медисън Скуеър Гардън!” възкликна президентът на организацията.

UFC President @danawhite tells @bokamotoESPN how the battle for the BMF belt between @NateDiaz209 and @GamebredFighter came together for #UFC244 pic.twitter.com/qu2vgcBMY5
— ESPN MMA (@espnmma) September 7, 2019 Диас изиска дуел против Масвидал, откакто се завърна сполучливо след тригодишно неявяване. Роденият в Стоктън 34-годишен играч победи Антъни Петис с единомислещо съдийско решение в UFC 241, след което провокира Масвидал.

Планираното основно събитие на UFC 244 беше дуел за купата в полу-средна категория сред първенеца Камару Усман и Колби Ковингтън. Уайт удостовери, че договарянията за събитието се разпадат. След като името на Колби излязло от уравнението, мачмейкърите се пробвали да съберат Усман и Масвидал в клетката. Това също не се получило и заради тази причина почитателите ще имат опция да видят Диас против Масвидал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР