Нейт Диас се завърна триумфално в октагона и записа първата

...
Нейт Диас се завърна триумфално в октагона и записа първата
Коментари Харесай

Нейт Диас се завърна с гръм и трясък

Нейт Диас се завърна триумфално в осмоъгълника и записа първата си победа след близо тригодишно неявяване. В подглавния дуел от галавечерта UFC 241 Диас победи Антъни Петис с единомислещо съдийско решение (30-27, 30-27, 29-28).

Срещата стартира нападателно, като и двамата си размениха няколко удара в тялото. Минута и половина преди края на рунда пристигна и първия тейкдаун за Диас, след което противникът му опита да се измъкне с няколко забавни комбинации. Диас обаче бе по-добрият и завоюва рунда с 10-9.

Вторият рунд стартира с замяна на ритници в тялото. В началото на частта Диас бе по-активен и предизвикваше размените, след което функциите се размениха, само че огромна част от ритниците на Петис въпреки всичко бяха парирани. След тейкдаун и сполучлива поредност от комбинации с ръце и вторият рунд бе извоюван от Диас.

В третия рунд Петис се хвърли с всички сили и инициира клинч, само че това разреши на Диас да нанесе серия крошета от близка отдалеченост. Битката се придвижи на земята, където Диас направи няколко опита за техника за събмишън.

Автор: Величка Карагьозова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР