Нейното име е Мелани Гайдос, eдна смела 28-годишна жена от

...
Нейното име е Мелани Гайдос, eдна смела 28-годишна жена от
Коментари Харесай

Жена с рядко генетично заболяване, разчупи стереотипа и стана модел

Нейното име е Мелани Гайдос, eдна смела 28-годишна жена от Ню Йорк, която се изправи пред стилната промишленост и стандартите, които не престават да съществуват там, написа новини.бг. Мелани през днешния ден е модел, взе участие във фотосесиите на едни от най-големите фешън марки в света.

Това, което я отличава е, рядко генетично заболяване, наречено ектодермална дисплазия, от което страда от деня, в който е родена.
Генетичното заболяване стопира естественото развиването на зъбите, ноктите, порите, хрущялите и костите.

Макар Мелани да е била постоянно обиждана, постоянно хората да са я гледали с любознание, тя решила, че заболяването й няма да я ограничи.
Така преди четири години тя се издига като модел.



Пред Yahoo Style Мелани споделя, че когато била на 26 година, й изникнал първия зъб. Въпреки това младото момиче отхвърля да си постави протеза.

" Когато хората беседват с мен, евентуално биха се чувствали по-удобно, в случай че имам протеза, само че аз нямам ", споделя Гайдос.

Мелани още от дете е мечтала да бъде известна.

" Винаги съм имала това очарователно разбиране, че аз съм доста повече от болестта ", споделя смелата жена, която си се представяла като кино звезда.

Нейната пристрастеност обаче постоянно били изящните изкуства, където и съумява да открие първата си работа.

" Когато хората ме виждаха, толкоз млада, като че ли ги окуражавах, че техните проблеми на работното място, в фамилията са нищо пред това, което аз изживявам всеки ден ".

Мелани споделя, че хората постоянно я считали за болна от рак или друго заболяване.

Всичко това карало Гайдос да се усеща зле, само че до един ден, когато взема решение да трансформира своите недостатъци в нещо красиво.
Гайдос написа писмо до един от известните испански фешън фотографи Еухенио Рекуенко, в което споделя за болестта си, изпраща също и свои фотоси. За нейна изненада, Еухенио й дава отговор.

Рекуенко предлага на Мелани да отиде в Берлин, където той приготвя фотосите за нов музикален клип към ария на метал група.
Испанският фотограф отваря вратите пред Мелани. Така започва и нейната кариера.

Мелани е доказателството за човек, опитващ се да се бори с нещо, което мъчно може да промени. Приема проблемите, бори се, с цел да сътвори друга действителност за себе си и заобикалящите го.

" Модата ми даде огромна независимост и ентусиазъм, с цел да не преставам да бъда себе си, само че по различен метод. Надявам се, че по този начин оказвам помощ и на други хора в неравностойно състояние ", споделя Мелани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР