Нейната сила била 2,3 терабита в секунда, твърдят от компаниятаПовечето

...
Нейната сила била 2,3 терабита в секунда, твърдят от компаниятаПовечето
Коментари Харесай

Amazon отблъснала страховита DDoS атака

Нейната мощ била 2,3 терабита в секунда, настояват от компанията

Повечето DDoS офанзиви нормално доближават пик от 500 Gbps, само че Amazon се сблъска с 2,3 Tbps
(снимка: CC0 Public Domain)

Онлайн колосът Amazon заяви , че неговата услуга AWS Shield е отблъснала в  средата на февруари т. година най-голямата DDoS офанзива в историята – със мощ 2, 3 терабита в секунда (Tbps).

Докладът AWS Shield Threat Landscape в детайли разказва уеб офанзиви, които са отблъснати от Amazon AWS Shield. Компанията не показва кой клиент на AWS (Amazon Web Services) е бил подложен на хакерска атака, само че разкрива, че тя е осъществена с потребление на завладяни от хакерите CLDAP уеб сървъри и заради това личният състав на AWS Shield е прекарал три дни в режим на „ увеличена опасност ”.

CLDAP (опростен протокол за достъп до директориите) е опция на остарелия протокол LDAP и се употребява за свързване, търсене и смяна на общи директории X.500. И двата протокола работят с порт 389, само че LDAP употребява TCP, а CLDAP – UDP.
още по тематиката
Хакерите ползват CLDAP за DDoS офанзиви от края на 2016 година Това им разрешава да усилят DDoS трафика с 56-70 пъти спрямо истинския му размер, което прави CLDAP известна алтернатива, предоставяна от услугите „ DDoS-for-hire ”.

Предишният връх за най-голяма записана DDoS офанзива беше 1,7 Tbps, отразена от системата за отбрана NETSCOUT Arbor през март 2018 година Тя бе предшествана от офанзива със мощ 1,3 Tbps, записана през февруари 2018 година против уеб услугата GitHub.

Към момента множеството DDoS офанзиви нормално доближават пик от 500 Gbps, тъй че новината за офанзивата против AWS със мощ 2,3 Tbps пристигна като изненада за наблюдаващите на киберсигурността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР