Нейната предшественичка Кейт Форбс обяви миналата година, че работната сила

...
Нейната предшественичка Кейт Форбс обяви миналата година, че работната сила
Коментари Харесай

Съюзът призовава за среща на върха с Робисън след коментари за работа в публичния сектор

Нейната предшественичка Кейт Форбс разгласи предходната година, че работната мощ в обществения бранш ще би трябвало да бъде понижена до равнищата преди Covid, до момента в който тя излагаше обзор на разноските на високо равнище задължения до 2026 година

Но явявайки се пред комисията по финанси и обществена администрация през юни, госпожа Робисън наподобява се отдръпна от политиката, която беше оповестена по време на мандата на Никола Стърджън като първи министър.

Говорейки в неделното шоу на BBC, заместник-първият министър сподели: „ Размерът на работната мощ ще би трябвало да се понижи, няма подозрение в това.

„ Ние имаме позиция без насилствени съкращения, т.е. позиция, която сме заемали в продължение на доста години, не желая тя да се трансформира, само че явно има връзка сред броя на чиновниците и заплащането.

„ Изобщо не се отвращавам от нарастванията на заплатите, които Трябваше да дадем на служащите в обществения бранш заради равнищата на инфлация, само че постоянно сме били ясни, че има връзка сред броя на чиновниците...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР