Неймар с травма при победа на Бразилия, Аржентина отново надви

...
Неймар с травма при победа на Бразилия, Аржентина отново надви
Коментари Харесай

Неймар с травма при победа на Бразилия, Аржентина отново надви Мексико

Неймар с контузия при победа на Бразилия, Аржентина още веднъж надделя Мексико
Отборът на Бразилия реализира най-малък триумф над Камерун в другарска среща, играна в Милтън Кийнс. Победата на,,Селесао “ обаче се оказа пирова, откакто огромната им звезда Неймар напусна терена с травма на слабините още в 8-та минута. На негово място като запаса влезе нападателят на Евертън Ричарлисон, който означи и единственото попадение в дуела в 45-та минута. Преди гола на атакуващия футболист, Роберто Фирмино можеше да се разпише на няколко пъти, само че вратарят на камерунците Андре Онана се прояви ослепително, с цел да отрази ударите на играча на Ливърпул. В края на първото полувреме обаче стражът на африканците нямаше какво да стори, откакто Ричарлисон засече центриране на Уилиан от ъглов удар.

Камерун можеше да изравни резултата в 52-та минута, само че Стефан Бахокен не съумя да оползотвори подаването на съотборника си Карл Токо Екамби. Възпитаниците на Тите пък пропуснаха на собствен ред да затвърдят триумфа си след недоразумение сред аварийния пазач на Камерун Фабрис Ондоа и Яя Банана. Влезлият на мястото на Фирмино Габриел Жезус обаче уцели гредата от дребен ъгъл. Алан бе обезверен от намесата на Ондоа, който направи отлично двойно избавяне по-късно след ударите на Жезус и Ричарлисон.

Камерунците въпреки всичко можеха да стигнат до влиятелното тъждество в заключителните минути, само че изстрел с глава на Жак Зоуа нацели гредата на Едерсон. По този метод,,кариоките “ приключват годината с две поредни победи, откакто неотдавна завоюваха и мача си с Уругвай при същия резултат.

В друга другарска среща Аржентина още веднъж се наложи с 2:0 над отбора на Мексико. За разлика от предходния конфликт,,албиселесте “ бяха без огромната си звезда Лионел Меси, който получи отмора от селекционера Лионел Скалони.

Двубоят стартира по отличен метод за аржентинците, които откриха резултата след едвам две минути. Точен бе нападателят на Интер Мауро Икарди, като това бе дебютният му гол за националния тим в 8 мача. Последваха равностойни минути, като минималното преимущество на двукратния международен първенец се резервира до почивката. През втората част Аржентина потърси втория гол, само че мексиканците не отстъпваха нито по повод притежание на топката, нито по отправени удари.

В последна сметка, наново на срещата сред двата състава отпреди няколко дни, Аржентина още веднъж удари в края, като още веднъж дебютен гол вкара нападателят на Ювентус Пауло Дибала. Атакуващият футболист трябваше да чака 18 мача, с цел да се разпише с екипа на представителния отбор. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР