Неймар е пред трансфер в Реал и Реал може да

...
Неймар е пред трансфер в Реал и Реал може да
Коментари Харесай

Ще бъде ли Родриго решението за проблемите на "Реал"

Неймар е пред трансфер в " Реал " и " Реал " може да отмъкне Неймар под носа на " Барселона ", това бяха част от главните тематики в испанския щемпел през лятото, когато бразилската суперзвезда беше пред завръщане в Ла Лига. Само няколко месеца по-късно в " Реал " още веднъж се приказва за бразилец, само че за различен – " новият Неймар ".

Името му е Родриго Силва де Гоиш и в сряда вечер влезе в историята на клуба си. Бразилският нападател вкара хеттрик против " Галатасарай " на едвам 18 години и 301 дни, трансформирайки се във втория най-млад състезател с сходно достижение в Шампионската лига след легендата Раул (18 години и 113 дни).

Родриго дойде в Мадрид през лятото, като " Реал " го купи от " Сантос " против 45 милиона евро. Въпреки внушителната сума за младеж прехвърлянето остана на назад във времето, откакто по това време " Реал " притегли Еден Азар, както и сензацията от Бундеслигата.

Това оказа помощ на Родриго да се концентрира върху своите изяви и сега обстановката се отплаща на младия нападател. В последните си шест мача за " Реал " той има пет гола и една асистенция и разумно притегли вниманието.

По стъпките на Неймар

От " Сантос " до Испания – пътят на Родриго поразително наподобява на този, който извървя неговият съотечественик Неймар преди няколко години. И двамата се оформиха в отбора от щата Сао Пауло и рано привлякоха вниманието към себе си.

Голямата разлика сред тях обаче идва от обстоятелството, че Родриго прави скока в клуб от калибъра на " Реал " на доста по-ранна възраст. Неймар подписа с " Барселона " през 2013 година, когато беше на 21 година и със стабилен опит в мъжкия футбол зад тила си, извеждайки " Сантос " до три трофеи и още няколко трофея.

" Качествата, които има, са страхотни. Родриго е бърз, отличава се с добър надзор на топката и е типично крило. Има и неща, върху които да работи, само че да не забравяме, че Неймар също не беше приключен състезател, когато пристигна в Испания ", споделя един от водещите анализатори на испанския футбол Сид Лоу.

 Ще бъде ли Родриго решението за проблемите на
© Reuters

Още когато е на 15 години, Родриго изяснява, че Неймар е неговият кумир и мечтае да последва стъпките на своя по-голям съотечественик. " Възхищавам се на неговите качества, ще се веселя един ден да се доближа до тях. Имитирам придвижванията му, метода на дриблиране ".

По подигравка на ориста двамата можеха да се озоват в един тим през лятото, когато Неймар беше свързван с трансфер в " Реал ". Помага ли обаче сегашното развиване на Родриго.

" Категорично това е в негов интерес, защото, в случай че Неймар беше минал в " Реал ", можеше и да няма място за него. Освен това той щеше да бъде в сянката на своя съотечественик, а в този момент получава шансове, от които се възползва ", прибавя Лоу.

Играч за бъдещето

Едва на 18 години, Родриго е обсъждан като футболист, към който " Реал " може да бъде изграждан в бъдеще. В сезон, който е считан за мнозина от временен и в който централната роля би трябвало да пада върху Еден Азар, в последно време Родриго притегля повече внимание.

През предишния сезон " Реал " изпитваше огромни проблеми след напускането на Кристиано Роналдо, като по този начин и не откри своя водач.

" Той е единствено на 18 години и към този момент виждаме невероятни неща от него. Родриго е състезател от най-високо равнище, само че това е единствено началото. Вярвам, че занапред ще виждаме неизменност и още мощни игри от него. Трябва да останем спокойни и да не го натоварваме с прекомерни упования ", сподели треньорът на " Реал " Зинедин Зидан за новата си звезда.

Френският треньор даже си пожела новата бразилска звезда да направи кариера като една от емблемите на клуба Емилио Бутрагеньо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР