Неймар е още една крачка по-близо до Барселона. Според вестник

...
Неймар е още една крачка по-близо до Барселона. Според вестник
Коментари Харесай

Неймар се нави на 5-годишен договор с Барса за по-малко пари

Неймар е още една крачка по-близо до Барселона. Според вестник "Спорт ", бразилецът е имал среща персонално с президента на каталунците Хоспе Мария Бартомеу, на която незабавно е приел предлагането да се завърне на "Камп Ноу ".

Изданието твърди, че южноамериканецът е дал устно единодушие за 5-годишен контракт. Той се съгласил и на голямо понижение на заплатата си, която взима сега в Пари Сен Жермен, единствено с цел да напусне "Парк де Пренс ".

В момента Неймар получава по 36.8 млн. евро на сезон от парижкия гранд, което прави по 3 млн. евро на месец или 100 хиляди евро дневно. Но в случай че се стигне до прекосяването му в Барселона, оптималният размер на възнаграждението му ще е 24 млн. евро годишно, което е един и половина пъти по-малко от сумата в Париж.

Горе-долу такава беше заплатата му и при предходния му престой в клуба. Той обаче реши да поеме в посока "Парк де Пренс " през 2017 година, а за него клубът получи 222 млн. евро. Само че тези две години бяха кошмарни за Неймар и той желае да се махне и да се върне в клуба, в който до момента е бил най-щастлив в кариерата си.

Другото изискване, което футболистът е трябвало да извърши, с цел да се стигне до още един негов трансфер при каталунците, е да се откаже от правосъдното дело против клуба, което е за бонус от 26 млн. евро, който не му беше изплатен при прехвърлянето в ПСЖ. Той беше за преданост към Барса и по тази причина управлението го отдръпна, а борбата се придвижи в съда.

Според вестник "Спорт ", Неймар въобще не е поставял условия, а просто е желал да се завърне измежду приятелите си в съблекалнята на Барселона. Той е бил наясно, че откупуването му от Пари Сен Жермен ще коства прекомерно скъпо на някогашния му клуб и по тази причина се навил на препоръчаните от Бартомеу параграфи и изявил подготвеност да направи всичко належащо, единствено и единствено да не играе повече във Франция.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР