Неявил се подсъдим отложи делото срещу Димитър Желязков - Митьо

...
Неявил се подсъдим отложи делото срещу Димитър Желязков - Митьо
Коментари Харесай

Охраняват прокурори по делото срещу Очите?

Неявил се обвиняем отсрочи делото против Димитър Желязков - Митьо Очите. Специализираният углавен съд трябваше да организира съвещание по обвиняването за управление на проведена незаконна група (ОПГ) за изнудване, насила посредством закани, палежи и разпространяване на опиати. Групата работила от януари 2013 година до 2 август 2018 година на територията на Бургас, Ямбол, Несебър и Слънчев бряг.

Подсъдимият Юмер Мехмед не е бил открит на адреса, на който живее. Другите 10 подсъдими по делото, както и ощетените юридически лица, се явиха в правосъдната зала.
 Внесоха в съда обвиняването против Митьо Очите
Внесоха в съда обвиняването против Митьо Очите

Желязков, щерка му и още 11 лица ще дават отговор пред родното правораздаване

Припомняме, в края на месец март Специализираният углавен съд отсрочи гледането на мярката на Димитър Желязков - Очите поради искане на отбраната съдът да разпореди правенето на съдебно-медицинска експертиза, която да откри какво е здравословното положение на обвинения. Молбата, постъпила на 22 март, и е била почетена от съда.

Днес отбраната изиска от съда да се ревизира дали прокурорският екип е под непрекъсната защита , с мотив получени сигнали, че са подготвяни дейности за разпра с държавното обвиняване.

Затова юристите упорстват да се показват документи, които да покажат дали Очите е подготвял каквито и да било дейности против който и да било от прокуратурата.

Според юристите сходни изказвания за Желязков - че подготвял дейности за разпра с прокуратурата - се вършат само за внушения и във щета на обвинения. Освен това нямало установени противозаконни дейности против съдии и прокурори по нито едно от делата против Очите до този миг.
 Дъщерята на Митьо Очите не знае и не схваща в какво е упрекната
Дъщерята на Митьо Очите не знае и не схваща в какво е упрекната

В обвиняването пишело единствено, че е част от незаконната група на татко си

Съдът се разпореди Юмер Мехмед да бъде разгласен за общодържавно търсене , както да бъде осъществена цялостна инспекция по отношение на неговото местоположение.

След като бъде открит, магистратите ще променят неговата мярка за неотклонение от " парична гаранция " в " задържане под стража ".

Съдът също по този начин изисква информации за това дали е имало формирани наказателни производства против подсъдимите лица за отправени закани против държавното обвиняване и дали последните са потърпевши от такива каузи.

Няма учредения за условие на квалифицирана информация.

Едновременно с това съдът реше Димитър Желязков - Очите да остане в ареста, защото може да се укрие , да напусне територията на страната, да извърши ново закононарушение и да влияе върху очевидците.

Решението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативния профилиран углавен съд.
 Съдът остави Митьо Очите в ареста и без здравна експертиза Обновена
Съдът остави Митьо Очите в ареста и без здравна експертиза

Адвокатът му изиска промяна на правосъдния състав
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР