Неяснотите около мандата на европейските прокурори бе един от основните

...
Неяснотите около мандата на европейските прокурори бе един от основните
Коментари Харесай

Кьовеши сигнализира в Брюксел за неясноти около мандата на европрокурорите


Неяснотите към мандата на европейските прокурори бе един от главните проблеми, които основният прокурор на Европейския съюз Лаура Кьовеши  Лаура Кьовеши Лаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В интервала от 15 септември 1995 година до 1 май 1999 година Кьовеши е регистрира за първите седем месеца от работата на европейската прокуратура, оповестява БНР.

Пред комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи тя съобщи, че поради прозрачността на институцията има потребност от транспарантна, предсказуема и математически правилна ротационна система за тяхното удължение:  " Регулацията не показва споделя по какъв начин ще се реализира удължаването, кой ще взема решенията за това и въз основа на какви критерии. Трябва да имаме едно мислено, че нашите европейски прокурори следят следствията в техните страни-членки и тяхната самостоятелност би трябвало да бъде обезпечена ". 

Кьовеши заяви, че до този миг са разкрити закононарушения за над 147 млн. евро, което е тройно повече по отношение на бюджета на европейската прокуратура за 2021-ва година. Същевременно тя открои като още един проблем обстоятелството, че в някои страни-членки националните управляващи въобще не осведомят за съмнения в измами с Данък добавена стойност или митнически измами. 

" А с цел да има следствие, са нужни сигнали ", акцентира тя. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР