Неяснотата с настанените в хотелите по Черноморието украински бежанци и

...
Неяснотата с настанените в хотелите по Черноморието украински бежанци и
Коментари Харесай

Липсата на план от държавата за бежанците по курортите може да провали сезона

Неяснотата с настанените в хотелите по Черноморието украински бежанци и неналичието на проект от страна на страната е на път да провали идния летен сезон.

Това сподели пред БНР-Варна хотелиерът Станислав Стоянов, който е и заместник-председател на Съюза на хотелиерите " Златни пясъци ".

" Програмата за интеграция на бежанците продължава до 31 май. След този интервал обаче нямаме никаква изясненост какво ще се случва. Западни компании, чиято цел е да провеждат на туристите спокойна отмора, ще дойдат у нас в края на май с цел да ревизират дали има към момента настанени бежанци в хотелите по Черноморието. Ако има бежанци, допустимо е да се стигне до анулации ", предизвести Стоянов и добави, че към този момент има резервации, за които са направени предплатени заплащания.

" Ако тези предплатени резервации се провалят, хотелиерите ще изпаднат в обстановка, в която ще би трябвало да връщат пари. А с тези пари те към този момент са покрили настоящи разноски ", разяснява Стоянов. Друга причина за отлива на туристи е неналичието на добра реклама на България като сигурна и безвредна дестинация. " Много неприятна смешка ни изигра и отрицателната реклама, че служители на реда бият водачи на тирове, както и заплахата от мини в Черно море ", сподели Станислав Стоянов. " Говорили сме с способените институции по въпроса с мините и можем да кажем, че такива мини няма ", безапелационен беше хотелиера.

" Близки до нас страни като Гърция и Турция водят огромни рекламни акции. От името на БХРА, неведнъж сме отправяли оферти за всеобща акция на западния пазар с цел да си върнем позициите отпреди години ", сподели още Стоянов. Той добави, че през идния сезон най-вероятно ще разчитаме на българския пазар и туристи от прилежащи страни.

" Турция отстрани визовия режим и условието на за паспорт за туристи от полския пазар и страните от Прибалтика. Туристите от тези страни могат да влизат в южната ни съседка единствено с персонална карта. Така безусловно ни отмъкват полските туристи под носа ", разясни Стоянов и подсети, че към този момент има отлив на резервации от Полша. " Някои изчакват да видят по какъв начин ще се развият военните дейности ", добави Стоянов.

Той изрази вяра, че до началото на сезона, обстановката в туристическия бранш ще се възстановява. " Ако сезонът се провали, доста хотелиери ще банкрутират ", предизвести заместник-председателят на Съюза на хотелиерите " Златни пясъци ". Хотелиерът разкри, че има сериозен отлив на туристи и анулирани резервации в черноморските курорти и за Гергьовденските празници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР