Неясно било определението за хората, които се ваксинират срещу коронавирус

...
Неясно било определението за хората, които се ваксинират срещу коронавирус
Коментари Харесай

Богдан Кирилов призна, че в трета фаза може да влезе кой ли не

Неясно било определението за хората, които се имунизират против ковид в трета фаза. Най-общо, това са хора с значима роля за обществото и по-застрашени от болест. Това призна шефа на Изпълнителна организация по медикаментите Богдан Кирилов по Нова телевизия.
Запитан дали в действителност сме прецизирали кой влиза в трета фаза, отговорът беше:

" Като цяло е съществено предизвикателство и всичко се случва доста динамично. Необходимо е да бъде основана организация от техните работодатели " – по този начин Кирилов трансферира топката кой в действителност е виновен за процеса на организация по имунизация. По думите му към този момент сме доста подвластни от IT технологиите, откакто беше запитан по какъв начин по този начин работещи от у дома IT експерти се оказват пред продавачки в магазина за имунизация.

На въпрос по кое време би трябвало да завърши трета фаза и дали не е безконечен развой, откакто всеки шеф може да подаде лист с искащи към РЗИ, последва факсимиле: " Всеки искащ може да бъде имунизиран ".

Защо сме по-близо до Бангладеш, а не до съседите си по брой имунизирани против ковид? Според шефа на Изпълнителна организация по медикаментите Богдан Кирилов аргументите са две – количествата ваксини, пристигнали до момента и отказали се авансово записани за имунизация. След като му беше посочено, че има доста случаи на чакащи, които никой не вика, Кирилов се оправда, че имало доста огромна разлика в другите области и при другите РЗИ.

На този стадий няма потребност от пунктове за имунизация, които да работят непрекъснато. Ако забележим данни за такава потребност, ще бъдат основани - по този начин той призна какво вършим в действителност с имунизацията.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР