Next Gen ATP Finals, групова фазаЛоренцо Музети – Чун-Хсин Цен

...
Next Gen ATP Finals, групова фазаЛоренцо Музети – Чун-Хсин Цен
Коментари Харесай

Музети зарадва Милано с убедителен успех на старта


Next Gen ATP Finals, групова фаза

Лоренцо Музети – Чун-Хсин Цен 4-2, 4-2, 4-2

Лоренцо Музети направи първата крачка към купата на Next Gen Finals, записвайки чиста победа над международния №90 Чун-Хсин Цен. Макар даинкасира пробив при започване на мача, третата ракета на Италия се показа на доста високо равнище и не остави шансове на съперника си за наслада на подкрепящите го почитатели в Allianz Cloud Stadium.

И четирите аса в мача бяха дело на Музети, който не направи нито една двойна неточност и в това време записва по-малко непредизвикани (12-19), както и повече уинъри (18-13). Световният №23 завоюва 89% от точките си на първи сервис (31/35) и оползотвори четири от осемте си шанса за пробив (50%), до момента в който от своя страна Цен осъществя един от своите три брейкпойнта (33%).

В първите три гейма от мача никой от двамата не завоюва подаването си, само че Музети първи съумя да затвърди своя пробив и взе самодейността, натрупвайки задатък от 3-1. Това се оказа задоволително за италианеца, който продължи да бъде доста стабилен на сервис и завоюва откриващия сет с 4-2.

Шампионът от шампионатите в Хамбург и Неапол можеше да пробие в самото начало на втората част, само че Цен съумя да излезе от сложната обстановка с отличен форхенд по правата. Музети обаче отговори с гейм на нула, след което на няколко пъти изненада съперника си с офанзиви „ сервис-мрежа “, като по този метод още веднъж съумя да пробие пръв и да поведе решително с 3-1. Цен редуцира пасива си, само че представителят на домакините не му разреши да се надява на поврат и завърши сета с трети следващ сервис гейм на нула за 4-2.

В началото на третия сет и двамата пропуснаха по един късмет за пробив, като равенството се резервира до 2-2. Музети обаче подвигна доста темпото и направи голяма крачка към успеха, осъществявайки пробив на нула. Италианецът сподели известни съмнения и пропусна два от трите следващи мачбола, до които доближи, само че все пак не разреши на съперника си да му отнеме контрола върху сета и победи с 4-2, 4-2, 4-2 след 1 час и 11 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР