Nexo няма лиценз и не е вписан в регистрите на

...
Nexo няма лиценз и не е вписан в регистрите на
Коментари Харесай

КФН: Nexo няма лиценз, предали сме на следствието 6 сигнала

Nexo няма лиценз и не е вписан в регистрите на капиталовите сдружения, които имат право да реализират активност на българския пазар. В момента криптовалутите не са приети за финансов инструмент и за тях няма регулации. Това заяви ръководителят на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов пред депутатите от едноименната комисия.

„ Това, което досега е открито, е че в България и Естония не е осъществявана услугата по покупко-продажба и даване на заеми, обезпечени с криптоактиви “, съобщи Атанасов в отговор на въпрос на Петър Чобанов от Движение за права и свободи.

В Комисията за финансов контрол са получени 6 сигнала против компанията, заяви още Атанасов. Запитан от Даниел Митов от ГЕРБ има ли съображение да се счита, че сигналите са от българи, които се усещат ощетени, Атанасов посочи, че „ става дума за парични средства и искания за финансово ощетяване, тъй като не са били ясни изискванията и не е била изяснена напълно активността на Nexo “.

Атанасов съобщи още, че на финансовия пазар нямало данни за финансиране на политически партии или лица, било то посредством облигации, акции или по различен метод.

Директорът на Национална агенция за приходите Борис Михайлов удостовери информацията за осъществени 14 инспекции и три проверки на българското сдружение на Nexo. Той съобщи още, че са били открити огромни размери на парични заеми, само че отхвърли да заяви размерите им, защото не е ясно дали те не са предопределени за покупка на програмен продукт. В момента тече инспекция каква е цената на активите на българската компания и дали те са добити със лични средства.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР