Nexo изглежда като една голяма пирамида. Прочухме се с крипто

...
Nexo изглежда като една голяма пирамида. Прочухме се с крипто
Коментари Харесай

Делян Добрев: Nexo е пирамида. България физически не може да изпълни Плана за възстановяване

„ Nexo наподобява като една огромна пирамида. Прочухме се с крипто измами в последните години. Това, което ме тормози в този момент, е че бизнесът на Nexo е бил да съхраняват портфейли с биткойни в Съединени американски щати. Нашите са предложили на американците да им пазят парите в сметки, като против това им дават великодушни лихви – 12-16%, което още като чуеш % си, звучи като пирамида. Те нямат право да дават рента, откакто не са лицензирани в Съединени американски щати ”.

 

Така националният представител от ГЕРБ Делян Добрев разяснява следствието със скандалната компания Nexo.

За третия мандат, той вижда три разновидността – да се даде на Българска социалистическа партия, на „ Български напредък ” и на „ Демократична България ”.

„ Ако Радев го даде на Българска социалистическа партия, ще ни обрече на избори. Ако го даде на „ Български напредък ”, там шансът е 25%. Никой не им отхвърля договаряния, само че е най-новата партия, нямат специалисти ”, добави Добрев.

Според него максимален е шансът на „ Демократична България ”: „ Не мисля, че последните събития би трябвало да стопират мандата да бъде връчен на тях. Там има максимален късмет – 50%. ”прогнозира Добрев.

 

" Енергийната тактика на служебния кабинет звучи грандоманско - още от в този момент да споделяме, че ще строим четири нови реактора. В тактиките могат да бъдат вписани дълготрайни проекти, само че би трябвало малко по малко да развиваме плановете, а не като през 2005 година - огромен шлем, от който най-после не остана нищо ", сподели пред БНР Добрев.

Във връзка с идните предоговаряния по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) по отношение на въглищните централи той цитира ръководителя на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов - България не може да извърши Плана, и добави, че това няма по какъв начин да се случи физически.
Народно събрание задължи служебния кабинет да предоговаря ПВУ в частта " Енергетика "

" Ангажиментът, стихотворец от кабинета на Промяната, ще докара до рецесия в България, сходна на световната финансова рецесия от 2009 година... България е номер 1 в Европа и сме се постигнали задачата преди всички останали. И навръх отличника да поставяш такива тежки условия - да понижи с още 40% излъчванията от въглищната енергетика, това не е заслужено. Ако погледнем нашия въглероден отпечатък на фона на целия Европейски Съюз, ние сме едвам 1,5% от въглеродния отпечатък на целия Европейски Съюз. Големите замърсители не си слагат такива амбициозни цели ".

В предаването " Неделя 150 " Добрев уточни, че създаване на нефтопровод Александруполис - Бургас е добра концепция.

" Това не е същият план, който съществуваше като част от огромния шлем. Тогава се предвиждаше да се разтоварва съветски петрол до Бургас, в морето. Сега терминалът ще е до Александруполис и нефтът ще върви към Бургас. Този план не основава риск от екологична заплаха. Този нефтопровод ще ни даде достъп до международния пазар. Ще можем да купуваме нефт от където ни е най-изгодно ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР