Британският министър-председател Тереза Мей предупреди обществото на страната да се

...
Британският министър-председател Тереза Мей предупреди обществото на страната да се
Коментари Харесай

Премиерът на Великобритания предупреди, че страната може да излезе от ЕС и без споразумение

Британският министър-председател Тереза Мей предизвести обществото на страната да се готви за Брекзит без съглашение, представяйки проекти при положение, че се случи граничен срив за бизнеса и пътуващите, написа The Independent, представен от " Фокус ". Докато очакванията за съглашение избледняват и във Англия, и в Европейски Съюз, министър-председателят показа „ ограничения за понижаване на вредите “. Те включват проекти за определяне на обширни паркинги за камиони, които да се оправят с дългите нови гранични инспекции, които ще са нужни, с цел да се избегнат тапи.

Междувременно в Брюксел настояването на Мей, че няма да позволява по-нататъшни взаимни отстъпки при договарянията, бе разкритикувано.

„ Засега няма решение по първа крачка – процедурите по въпроса за развода, по тази причина и топката е в полето на Англия “, съобщи прессекретарят на Европейска комисия Маргаритис Схинас.

„ Въпреки, че имам вяра надълбоко, че е в наш интерес договарянията да съумеят, отговорност на държавното управление е да бъде готово за всевъзможни благоприятни условия. Плановете са да се минимизират вредите за бизнеса и пътуващите “, съобщи Мей по време на тирада пред Народното събрание на Англия.

Планираните закони за споразумяване на митниците след Брекзит ще бъдат изискани при положение на Брекзит без съглашение. „ Търговците, които сега търгуват само с Европейски Съюз, ще би трябвало да попълнят наложително митнически заявления за първи път. Ефектът ще бъде най-сериозен там, където стоките пътуват с транспортни средства. Няма да бъде желателно те да бъдат арестувани по пристанищата. Законопроектът ще обезпечи това Англия да постанова мито върху стоките, в това число и тези, внасяни от Европейски Съюз “, написа в публично заявление на министър-председателя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР