News Corp Australia произвежда 3000 статии седмично с помощта на

...
News Corp Australia произвежда 3000 статии седмично с помощта на
Коментари Харесай

Австралийска медия произвежда 3000 новини седмично с помощта на ИИ

News Corp Australia създава 3000 публикации седмично благодарение на генеративен изкуствен интелект, разкри изпълнителният ръководител Майкъл Милър, представен от „ Гардиън “.


Милър съобщи пред Световния конгрес на новинарските медии в Тайпе, че екип от четирима чиновници употребява технологията, с цел да генерира хиляди локални истории всяка седмица за времето, цените на горивата и пътната конюнктура, съгласно Mediaweek.

Звеното Data Local се управлява от редактора на News Corp по публицистика, обвързвана с данни, Питър Джъд и доста от историите са с негово заглавие. Звеното добавя материалите, писани от репортерите за 75-те " хиперлокални " издания на фирмите в цялата страна, в това число в Пенрит, Лисмор, Феърфийлд, Бундаберг и Кернс.

Истории като " Къде да намерим най-евтиното гориво в Пенрит " се основават благодарение на изкуствен интелект, само че се управляват от публицисти, съгласно представител на News Corp. На страницата не се оповестява, че репортажите са формирани благодарение на ИИ.

Говорителят удостовери, че Милър е направил мненията на конференция предишния месец, и съобщи, че би било по-точно да се опишат " 3000 публикации " като предоставящи служебна информация.

" Например от няколко години използваме автоматизация за актуализиране на локалните цени на горивата няколко пъти на ден, както и ежедневни отразявания на съдилищата, пътната конюнктура и времето, известия за гибел и погребения ", сподели представителят. " Бих желал да подчертая, че всички сходни информации и решения се следят от работещи публицисти от екипа на Data Local. "

Милър съобщи на конференцията, че 55% от всички абонаменти се дължат на хиперлокалните издания - от които News започва 24 през последните години.

През 2020 година общо 112 от печатните вестници на Рупърт Мърдок стопираха да излизат, в това число 36, които бяха затворени изцяло. Но доста от тях останаха единствено цифрови и от този момент компанията пусна няколко нови локални медии, които са единствено цифрови. Медиите се обслужват от един-единствен публицист и нормално са в райони с население от 15 000 души или повече.

Повечето новинарски редакции в Австралия изследват по какъв начин могат да употребяват изкуствен интелект.

ABC съобщи пред „ Гардиън “, че се концентрира върху приложения на ИИ, които имат капацитет да подобрят достъпността на наличието. " Това включва транскрипция на нашето аудиосъдържание, предаване на публикации от текст на тирада благодарение на глас и превод благодарение на ИИ, както и рекомендации и персонализиране.

" От известно време ABC деликатно прави оценка вероятните приложения на ИИ ", съобщи представител. " Както бихме създали с всеки инструмент, ABC тества методите, по които ИИ може да усъвършенства нашата публицистика в публичен интерес и да направи наличието ни налично за повече австралийци. "

Nine Entertainment съобщи, че към момента не разполага с политика за ИИ, която да показа. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР