news.bnt.bgОфициално - от военното министерство обявиха защо през юни в

...
news.bnt.bgОфициално - от военното министерство обявиха защо през юни в
Коментари Харесай

Ще имат ли пилотите ни повече летателни часове?

news.bnt.bg

Официално - от военното министерство оповестиха за какво през юни в авиобаза " Крумово " се разруши хеликоптера Ми-17. Причината е загуба на рефлексите на водачите поради незадоволително летателни часове. При случая починаха двама от военните на борда - третият беше тежко ранен. Министерството на защитата ще отдели 31 млн. лева за ремонта на старите руски въртолети на въоръжение в Българската войска, стана ясно през днешния ден. Ще имат ли водачите повече летателни часове и за модернизацията на армията - Александър Марков по тематиката.

Армия, която има незабавна потребност от изправна техника. Така в резюме можем да определим положението на Въоръжените ни сили все още. Например от 28 вертолета, с които разполагаме, летят единствено 8. От 5 Ми-17 не лети нито един. От 5 Ми-24 - единствено един, от 12 " Кугър " -а - три-четири, а от 6 " Бел " - единствено три. 

Българските летци летят на ръба на " спирането ", по самопризнание на върховен боен. От всички 245 водачи в армията ни, едвам по-малко от половината действително имат полети. От НАТО-овското условие за 180 часа годишно - нашите водачи летят 10 пъти по-малко. 

За да обезпечи часове и въздушен суверенитет, Българската войска работи по три огромни плана за авиацията. Народно събрание гласоподава плана за 1,8 милиарда лева за закупуване на 16 изтребителя - нови или остарели. 7 са страните евентуални претенденти, които могат да доставят самолетите. Държавата работи и по план за 31 млн. лева за ремонт на 6 вертолета Ми-17 и Ми-24, които да могат да летят в идващите 4 години. Удължава се ресурсът на МиГ-29.
 


Освен авиацията, Народно събрание одобри плановете и за Сухопътни войски и Военно-морските сили. Първият планува закупуването на 150 машини за пехотата за 1,2 милиарда лева в идващите 8 години, а вторият на стойност 984 млн. лева е за 2 многофункционални модулни кораба за Военноморски сили. Флотът ни сега има 6 кораба, 3 от които са руски и 3 белгийски - използвани.
 


МО продължава да търси способи да притегли мъже и дами в армията. Недостигът на бойци си от към 5000 души. МО отдели 100 млн. лева за увеличение на войнишките заплати с 10% тази година, ще бъдат отделени по 100 млн. и за 2019, 2020 и 2021 година

Дали парите ще са задоволителни за мотивацията на военните - ще забележим.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР