Nеws.bg взе второ място в журналистическия конкурс Иновации и напредък

...
Nеws.bg взе второ място в журналистическия конкурс Иновации и напредък
Коментари Харесай

News.bg взе второ място със свой материал за HIV в журналистически конкурс

Nеws.bg взе второ място в журналистическия конкурс " Иновации и прогрес в името на общата идея - за свят без HIV ".

Наградата се дава на създателя Надежда Динева за материала " За да живеят HIV позитивните, стигмата би трябвало да се лекува ".

Сертификат и стъклен плакет бяха връчени от проф. Тодор Кантарджиев , шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Основният проблем с HIV позитивните в целия свят, и изключително в България, остава страхът от болните , означиха лекари, които лекуват болните.

Д-р Кантарджиев разяснява, че не е вярвал, че в живота си ще види толкоз огромен прогрес при лекуването на заболяването.

Той се върна в предишното, когато HIV позитивните са лекувани от лекарите със боязън и когато са се слагали по два чифта ръкавици , с цел да им бъде взета кръв.

" След 35 година в този момент в България се лекува заболяването до 90% и се реализират невероятни резултати ", сподели доктор Кантарджиев.

И през днешния ден стигмата към болните от тази болест е огромна, и експертите приканиха точно медиите да осведомяват обществото, че заплаха да бъдат инфектирани от лекувани хора няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР