New York Times публикува материал, в който обширно разглежда случката

...
New York Times публикува материал, в който обширно разглежда случката
Коментари Харесай

Опасно преследвани или не: Какво се е случило с Хари и Меган в действителност?

New York Times разгласява материал, в който обстойно преглежда случката от преди няколко дни, когато представител непосредствен до принц Хария съобщи, че херцогът и херцогинята на Съсекс са били въвлечени в рисково гонене с папараци, което едвам не е довело до злополука.

" Фокус " разгласява материала без редакторска интервенция:

Историята за рисковото преследване на херцога и херцогинята на Съсекс през Манхатан във вторник вечерта обиколи всички международни медии. Част от тях даже ъпдейтваха своята информация на всеки кръговиден час. Говорителят на принц Хари съобщи, че е можело да се стигне до съдбовен край.

С напредването на часовете информацията, която стартира да излиза, направи цялостната картина даже още по-сложна. Подробности за случилото се пристигнаха от полицията, както и от таксиметровия водач, който е возил Хари, Меган и майка му същата вечер.

Колкото повече информация стартира да излиза, толкоз повече започнаха да прозират проблемите на фамилията: тяхната популярност, желанието на медиите да се докопат до всичко, обвързвано с техния личен живот, връзките им с кралското семейство, тяхното отвращение да стават обект на папараците.

Инцидентът

Всичко стартира във вторник вечерта, когато Хари, Меган и нейната майка са на церемонията Women of Vision awards , която се е провеждала балната зала " Зигфелд "  в Манхатан. На нея Меган бе измежду отличените.

Около 22:00 часа фамилията си потегля от церемонията, с цел да се върнат в хотела, където е било отседнало. Тази информация е подадена от чиновник на правоприлагащите органи, който работи по случая.

Кралската двойка чакат, че ще бъдат преследвани от папараци и по тази причина си потеглят от събитието с частна защита и полицейски конвой, настояват управляващите.

Автомобилът обикаля съвсем час в опит да се измъкне от всички папараци, само че не съумява. Накрая те биват откарани до едно от полицейските ръководства в града, където звездната двойка прекарва известно време.

Около 11 часа един от охранителите спира такси пред сектора. В него се качват Хари, Меган и майка й. Те обаче застават зад камион за отпадък. Шофьорът Сукхчарн Сингх споделя, че тъкмо в този миг папараците се появяват от на никое място и стартират да снимат.

Той споделя още, че Хари и Меган са били извънредно изнервени от цялата обстановка.

Камионът се мести пет минути по-късно, след което таксито потегля. Те обаче биват преследвани от два автомобила. Гардът, който пътува с тях, осъзнавайки, че биват преследвани, инструктира шофьора да ги върне назад в полицейския сектор.

В 23:30 кралското семейство е назад на в тъмния джип, в който са се возили преди този момент. Остават в полицейския сектор, до момента в който полицията се пробва да направи кордон, с който да ги изведе в сектора, без да има папараци, които да ги преследват.

Таскиметровият водач декларира, че не е почувствал заплаха и споделя, че такива обстановки са типични за Ню Йорк.

Говорител на полицията удостоверява данните, че автомобилът на Хари е бил ескортиран, само че не загатва нищо за гонене.

" Наистина имаше доста фотографи, които желаеха да ги снимат, само че нямаше обстановки, при които автомобилът им да е бил под заплаха от злополука или друго пътно произшествие ", сподели един от представителите на полицията в Манхатан.

Говорителят на принц Хари, от своя страна, към момента не е коментирал изказванията на управляващите. Бъкингамският замък също не поискал да разяснява случилото се.

Хари и медиите

Принц Хари от дълго време води война с медиите. Той упреква тях за гибелта на майка си, принцеса Даяна, и твърди, че натискът, който сега оказват таблоидите върху неговата брачна половинка, заплашват живота й.

Той и Меган са дали на съд няколко от най-известните английски таблоиди. Хари твърди, че жълтите вестници са хакнали телефона му, пробвайки се да надникнат още повече в персоналния им живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР