New Bloom Winery и Вила Ямбол“ спечелиха медали за всички

...
New Bloom Winery и Вила Ямбол“ спечелиха медали за всички
Коментари Харесай

Две български изби спечелиха медали за всички изпратени вина на конкурс в Лос Анджелис

New Bloom Winery и „ Вила Ямбол “ завоюваха медали за всички изпратени проби на интернационалния винен конкурс Los Angeles International Wine Competition 2019. Те обраха по 11 оценки като действително всяка от изпратените проби е била оценена за орден. New Bloom Winery (от град Съединение) записва в актива си четири златни медала и седем сребърни. Нещо повече винарната съумява да повтори триумфа си от предходната година като едно от виновността й е с купата „ best of class ” – това е PIXELS Совиньон блан. През 2018 година завоюваха с Face to Face (F2F) още веднъж от сорта Совиньон блан. Останалите три златни наградата през 2019 година са за PIXELS Регент, за F2F Совиньон блан и за F2F Шардоне. Сребърните оценки са за PIXELS Шардоне, PIXELS Розе, PIXELS Сира, PIXELS Каберне Совиньон, F2F розе, F2F Дорнфелдер, F2F Каберне Совиньон, Сира и Регент. Фактът, че за втора поредна година българска маза съумява да завоюва наградата „ най-хубаво в своя клас “ за вино от сорта Совиньон блан, оценено зад Океана, е следващото доказателство за високото равнище на работа на родните производители.

В актива си „ Вила Ямбол “ също записва 11 медала - четири от които златни. Те са за Kabile Шардоне, Kabile Резевра Мерло, Kabile Мавруд и Каберне Совиньон и тероарно вино от Тополица от сорта Сира. Със сребърни оценки са Kabilе Розе, Кabile Мерло и Каберне, Kabile Каберне Совиньон Резерва, Kabile Сира, Кабиле Шардоне и Совиньон блан, както и тероарното вино от Тенево. Бронзовият орден е за тероарното от Болярово.

В тазгодишното издание на Los Angeles International Wine Competitions са получени 2350 проби от 800 винарни от целия свят. Участвалите страни са 19. Златен орден се присъжда на изключителни виновност с неповторим темперамент и жанр. Отличието Best of Class се правят оценка единствено на най-хубавите виновност за съответната категория, които имат златен орден и са оценени с сред 90 и 100 точки.

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР