Невяна Владинова посочи Катрин Тасева за по-добра в навечерието на

...
Невяна Владинова посочи Катрин Тасева за по-добра в навечерието на
Коментари Харесай

Владинова посочи Тасева за по-добра преди световното

Невяна Владинова уточни Катрин Тасева за по-добра в навечерието на международното състезание по художествена гимнастика. Около грациите се породиха диспути през миналата седмица, откакто от родната федерация взеха решение капитанът да играе на три уреда в “Арена Армеец”, а Тасева - четири. Шампионатът на планетата ще се организира от 10 до 16 септември, като България ще бъде показана самостоятелно и от Боряна Калейн.

“За нас това съревнование е доста отговорно. Освен самостоятелен многобой имаме и отборно съревнование. Мечтаем да сме на стълбичката и цялата зала да пее с нас химна. Всяко изиграване е доста значимо. В момента се усещам доста добре физически. Годината потегли тежко, за пръв път имам такива травми, което ми повлия, само че в този момент съм добре и съм подготвена да се боря за всичко, което мога да взема на международното. За мен треньорското решение е обикновено. Логиката е такава. Катя беше най-хубава през годината и си заслужи четирите уреда. Ако съм била ядосана за някого, то е било на мен самата, тъй като чакам повече от себе си. И трите сме доста мощни и този път няма да изпусна финала. Правим всичко допустимо в залата, ще дадем най-хубавото от себе си. Имаме доста съпернички - Беларус, Украйна, Русия. Уважаваме всички, тъй че ще бъде доста оспорвано”, сподели пред Българска национална телевизия Владинова, която се подреди седма на олимпиадата в Рио 2016.

Тасева пък показа, че упованията към нея не я напрягат и съпостави стила си с този на легендата Мария Петрова.

“Късметлийки сме, че на нас се пада достойнството да играем пред родна аудитория на международно състезание. Ако би трябвало, и отбор ще играя. Не се усещам водач, само че усещам отговорност. За мен Неви е капитан на тима и тя постоянно ще ни води. Няма значение какъв брой уреда ще играе. Мисля, че сме доста добър тим и единствено би трябвало да сме здрави. Колективът ни е доста обединен. Имаше непотребни мнения по отношение на това решение, само че няма късмет някой да ни предизвика да се скараме. Казвали са ми, че наподобявам на Мария Петрова, тъй като съм по-бавничка, само че стабилна”, сподели Тасева.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР