Невяна Владинова е млада жена, чиято кауза са успехите на

...
Невяна Владинова е млада жена, чиято кауза са успехите на
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Правя всичко с любов

Невяна Владинова е млада жена, чиято идея са триумфите на България. За мнозина тя е сполучлива състезателка по художествена гимнастика, донесла трофеи за страната ни, за други- просто другарка, за трети – красива жена. А по какъв начин тя самата би се показала? „ Българка, някогашен играч и сегашен вицепрезидент на БФХГ, само че на първо място безсънен жител “,, отвръща тя сбито в изявление за BWoman.

Невяна, бяхте дипломат на Световното състезание по художествена гимнастика в София. Каква е тази служба и какви бяха отговорностите Ви?
Основната цел и задача беше да доближи до оптимален брой хора, да ги срещна с художествената гимнастика и спорта като цяло. Да ги убедя какъв брой потребно е за тях, за децата им и за техните близки да спортуват, без да е нужно това да е постоянно на професионално равнище. Качествата, които се построяват по залите са скъпи. Световното състезание завърши, само че това към момента продължава да бъде моя цел, тъй като знам, че спортът е една сигурна гаранция за по-добро бъдеще! Мисля, че дружно с екипа постигнахме това, че за доста от феновете в залата международното може и да свърши, само че пътят им в гимнастиката таман стартира.

Каква е равносметката след събитието за българските състезателки?
България е на върха – международен първенец при ансамблите, две от две вероятни олимпийски квоти, бронзов орден в многобоя в самостоятелното. Резултатите са факт и са плод на усилена екипна работа. Преди всичко публиката е удовлетворена и нашият спорт остава на върха за огромна част от българите.

Коя е идната цел за Вас персонално и за федерацията?
Искам да видя международен първенец и в самостоятелното. Вярвам, че това може да случи в най-скоро време. През идната година предстоят Европейско и Световно състезание и за девойки, и за дами. Целта, несъмнено, са трофеи. Имам цел и предпочитание за по-добри условия по клубовете ни в цялата страна, които са над 70 на брой. Повечето от тях се устоят единствено от възторг и обич към спорта.

За метода на живот на гимнастичките се носят какви ли не митове. Бихте ли повдигнали малко завесата- по какъв начин живеете, по какъв начин се храните, имате ли занимание, време за себе си, за околните си?
Животът на професионалния състезател най-вече е режим и дисциплинираност. Храним се с качествена храна, с цел да можем да устояваме тежките натоварвания. Отделяме време и за възобновяване и отмора, както и за околните си, тъй като хубавичко душeвност не е по-маловажна от хубавичко физика. А всичко това аз одобрявам като отделено време за себе си и метод на живот, който ме кара да се усещам пълноценна. Доста от пословничните схващния за нашия метод на живот са родени от напълно същински истории.

България още веднъж свети в този спорт, което ни радва и за което Ви приветствам. Как се реализира и поддържа подобен триумф? Надали е единствено с доста труд в залата. Илияна ли е огромната заварка сред всички вас?
Ключът е положителната екипна работа на експерти в техните области. Зад един триумф стои цялостен тим от хора с обща цел и мотивация. Всеки прави това, в което е добър и способства с каквото може в името на тази обща цел. Илиана Раева съумя да сътвори обединен екип, както в залата по този начин и в офиса във федерацията. Всички се разбираме и почитаме. Определено това е сполучлива формула.

Защо другите български спортове не са толкоз сполучливи?
Не бих споделила, че няма триумфи и в другите спортове. Трудно е да се прави професионален спорт в днешно време. Освен предпочитание и надарени спортисти, се изискват положителни условия и финансиране, което нормално не стига, изключително в този момент, когато животът стана толкоз безценен. Вярвам, че БФХГ, в лицето на Илиана Раева като нейн началник е един добър образец, че всичко е допустимо с още повече старания и неизменност.

Къде е любовта в живота на един деен състезател? Тя носи позитиви и стимулира или може да разсейва и да пречи?
За мен без обич не може. Всичко, което съм правила и не преставам да върша е с обич. За мен тя постоянно носи мотивация, ентусиазъм и лекост. Тя е водещата мощ в живота ми. Намирам я във всичко – в околните ми, в работата си, в художествената гимнастика, в почителите ни, в хубостта, във времето на открито, даже в обеците ми. Навсякъде е и постоянно до мен

Вие сте едвам на 28 година Много Ваши връстници избраха да изоставен България. Вие ще останете ли?
Винаги съм си казвала „ Дано не ми се наложи да пребивавам в чужбина “. Обичам България и се гордея, че съм българка. Тук съм родена, тук съм израснала, тук съм построена като персона, тук съм получила възможностите си. За мен е значимо да бъда потребна за страната си и съм щастлива, че имам опцията да се развъртвам в нея. Винаги ще пазя флага на България и няма да тичам.

Как си обяснявате напускането на толкоз хора от страната?
Според мен в чужбина по никакъв начин не е по-лесно, само че може би от тук наподобява по този начин. Често пътувам и срещам българи по целия свят. Някои са добре устроени и с хубава работа, други не чак толкоз. Повечето се оправят финансово, само че и множеството приказват с носталгия за домовете, оставени в България. Сигурна съм, че в случай че тези младежи се върнат и поставят напъните, които поставят в чужбина, ще имат по-голям късмет за реализация и дружно ще помогнем за това нашите деца да останат задоволени в България.

Какво си мисли един състезател от вашия сан секунди преди да излезе пред съдии и аудитория? Имахте ли си някакви ритуали?
Не съм суеверна. Излизам и си споделям „ Направи всичко, с цел да излезеш подготвена на килима. Покажи го! “

Какво Ви даде интензивният спорт за по-нататъшната Ви реализация?
Клише е, че дава ред и дисциплинираност, само че истина е, че дава ред и дисциплинираност, която ползвам на всички места. Къде в живота се прогресира с мързел и повърхностни старания за цели, които сменяш през месец? Ще ви кажа – на никое място.

Как си се представяте на 45+? Какво от тези години в този момент желаете да съхраните и кое смятате, че би трябвало да си остане в младостта?
45+ е младост. Знам какво сигурно няма да оставя в предишното: няма да спра да работя със себе си, няма да спра да обичам и постоянно ще правя неща, придаващи смисъл на живота ми.

Вашият удобен съвет- по какъв начин една жена да поддържа здравето си, добра фигура, с цел да е пълноценна и дейна в всекидневието си, а и да се усеща красива?
Давам си сметка по какъв начин звучи, само че (и това е доста значимо „ само че “) номер едно измежду грижите е за това, което е вътре в нас. Колкото по-добре се усеща една жена, толкоз повече й проличава извън. Няма процедури на света, които могат да скрият от лицето на дамата, че е нещастна. Другото са детайлности и привички, които трансформирам в темп на живеене – спорт най-малко два пъти в седмицата, не на пакетираната храна, разходки в гората и здрав сън. Хората, които обичат себе си, лягат рано и стават рано.

View this post on Instagram
A post shared by Vladinova Neviana (@vladinova.neviana)

На Световното състезание се появихте с прелестен тоалет с български шевици. Чие дело е и за какво избрахте този жанр?
Костюмът е направен от фешън къща Maniac. Благодаря както на тях, по този начин и на марката Yokko и българска марка „ Везба “ за невероятните тоалети, които ни подсигуриха и с които завършихме цялостната визия на Световното състезание. Идеята да представим шевицата беше на екипа на федерацията. Знам, че да се реализира една концепция, е належащо да се изпипа всеки подробност.

View this post on Instagram
A post shared by Vladinova Neviana (@vladinova.neviana)

Как се усещаха гостите от целия свят? Хареса ли им София?
Най-любопитното е, че множеството посетители питаха по какъв начин да си сменят билетите, с цел да останат още. Мисля, че те се влюбиха в България!

Автор: Цветелина Узунова, bwoman.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР