Неврологичното отделение на МБАЛ Св. Петка – Видин продължава да

...
Неврологичното отделение на МБАЛ Св. Петка – Видин продължава да
Коментари Харесай

МЗ: Напусне ли персоналът на неврологията във Видин, пациентите отиват в Лом, Белоградчик и Монтана

Неврологичното поделение на МБАЛ " Св. Петка " – Видин продължава да работи и структурата няма да бъде закривана, каквито изказвания се появиха, декларират от Министерство на здравеопазването.

От Министерство на здравеопазването споделят, че при положение, че се стигне до овакантяване на личен състав, е основана логистична организация пациентите с неврологични проблеми от област Видин да бъдат приети в болница посредством ЦСМП в лечебните заведения в градовете Лом, Белоградчик и Монтана, съобщи " Канал 3 ".

От трите лечебни заведения са безапелационни, че имат нужния потенциал за оказването на навременна и съответна здравна помощ. За задачата лечебното заведение в Лом разполага с 25 кревати, регионалната болница в Монтана – с 38, а тази в Белоградчик с 10.

Министерство на здравеопазването е подхванало всички нужни дейности за стабилизирането на многопрофилната болница във Видин и действието ѝ в естествен работен режим. Днес Съветът на шефовете на сдружението (лечебното заведение), според устава си, взе решение да упълномощи доктор Ивета Найденова като пълномощник. До момента тя е била ординатор в Пневмофтизиатричното поделение на регионалната болница. Д-р Найденова е приключила медицина във ВМИ-Плевен и има приета компетентност „ Пневмология и фтизиатрия “, както и „ Вътрешни заболявания “. От 2001 година до ноември 2018 година е заемала поста шеф на Пневмофтизиатричното поделение в болничното заведение. Д-р Найденова има и тригодишен управнически опит в системата на опазването на здравето като шеф на медицински център.

Настоящият изпълнителен шеф на лечебното заведение доктор Цветан Василев е подал оставката си. Предстои привикване на общо заседание на акционерите за избор на нов изпълнителен шеф.

Министерството на здравеопазването, взаимно с регионалния шеф и управлението на локалната власт, следят обстановката всекидневно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР