Неврохирургът проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател.

...
Неврохирургът проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ за министър-председател.
Коментари Харесай

Неврохирургът проф. Николай Габровски е кандидатът на ГЕРБ за премиер

Неврохирургът проф. Николай Габровски е претендентът на ГЕРБ за министър-председател. Той получи първия изследователски мандат от президента Румен Радев. Това се случи след невиждано изчакване от страна на президента – времето, което той даде на партиите да се схванат за държавно управление, бе тъкмо 45 дни, считано от деня на съставяне на Народното събрание.

Името на проф. Габровски стана ясна броени минути преди този момент, откакто на „ Дондуков “ №2 дойдоха ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Томислав Дончев и самият той.

Процедурата завърши за броени минути. Подавайки досието на неврохирурга, Румен Радев сподели: „ Като първа политическа мощ вашата отговорност за сформиране на държавно управление е най-голяма. Желая ви триумф! “

И добави, че публичното очакване е за експертност, непоклатимост и отговорност.

„ Аз бях номиниран от ПГ на ГЕРБ-СДС да получа този мандат за сформиране на държавно управление. Мой дълг и въпрос на чест е да положа всички вероятни старания България да има устойчиво ръководство “ , отговори проф. Габровски.

И даде обещание да търси поддръжка за „ кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и по-близо до професионализма и експертното, с цел да мине по-лесно България през този сложен исторически миг “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР