Невробиолози от Германия, Холандия и Великобритания стигнаха до извода, че

...
Невробиолози от Германия, Холандия и Великобритания стигнаха до извода, че
Коментари Харесай

В човешкия мозък има зони, които отговарят за унищожаването на спомени

Невробиолози от Германия, Холандия и Англия стигнаха до извода, че в основния мозък на индивида има зони, които дават отговор за унищожаването на някои мемоари, заяви сп. "Кърънт байолъджи ".

Било открито, че механизмът на тези комплицирани процеси се обезпечава от интензивността на префронталния кортекс и хипокампуса, добавя Българска телеграфна агенция.

Тежък бракоразвод, невярност и други стресови събития могат просто да бъдат заличени от паметта.

Учените установили, че при съзнателните опити да бъде забравено обещано събитие или информация поражда особена интензивност в обособени мозъчни зони. Тя дава отговор за физиологичния развой "забравяне " на избрани данни. При това процесът, обвързван със умишлено "забравяне " на думи, цветове и даже аромати, се образува в префронталния кортекс, а по-късно минава в хипокампуса, който от дълго време е прочут като център на паметта.

Невробиолозите заключили, че стимулирането на зони в основния мозък може да докара до забравяне на събития. В бъдеще това може да откри приложение в актуалната психиатрия. По мнението на учените, физиотерапия с електрически ток с невисок интензитет ще помогне на мозъка да изтрие мемоари за присъединяване във войни, фамилни спорове и проблеми, свързани с кариерата. Така ще се облекчи лекуването на пациенти, наранени от тежко психологично разстройство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР