Невро Лингвистичното Програмиране (НЛП) предлага интересни техники за препрограмиране на

...
Невро Лингвистичното Програмиране (НЛП) предлага интересни техники за препрограмиране на
Коментари Харесай

Как да препрограмираме съзнанието си с НЛП

Невро Лингвистичното Програмиране (НЛП) предлага забавни техники за препрограмиране на съзнанието и смяна в живота.

Езикът е главната разлика сред човешките същества и животните. Животните също споделят, само че човекият език доближава оттатък елементарната връзка, тъй като разрешава изразяването на нереални хрумвания. Кучето може да комуникира заплаха с ръмжене, само че не може да дискутира възходящата престъпна престъпност в Сан Франциско. Човешките същества не са лимитирани единствено до вокалната връзка. Първото ни усещане за другите нормално се образува още преди те да са произнесли и дума. Тези усещания се образуват въз основата на езика на тялото. Това са изразните средства на тялото, които свидетелстват за това по какъв начин човек се усеща в дадена обстановка.

Ако езикът отива оттатък непосредствената връзка, тогава изниква въпросът какво тъкмо е език? Нашият тип нямаше да стигне толкоз надалеч, без развиването на сложен език. Дали обаче връзката е единствената цел на езика?

Добре, в случай че нямаш какво да кажеш, казваш ли нещо?

За да ни би трябвало език, първо ни би трябвало информация, която да бъде комуникирана. За човешките същества това стига оттатък потребността да си кажем къде е най-близкият бунар с вода за пиянство. Езикът ни разрешава развой и интерпретация на вътрешните ни мисли в нещо, което може да бъде споделено с външния свят. Това от своя страна ни разрешава да преоформяме света, учейки се да работим дружно за реализиране на смяната в по-голям мащаб.

А вътрешната смяна? Ако човек може да употребява опцията да комуникира с другите с цел да трансформира външния свят, не би ли могъл по същия метод да комуникира със себе си, с цел да промени вътрешния си свят?

НЕВРО ЛИНГВИСТИЧНОТО ПРОГРАМИРАНЕ (НЛП)

Това поле на проучванията в миналото се считаше за псевдонаука и беше дискредитирано, само че в последните години добива все по-голяма тежест в логиката на психиката. Попкултурата прегърна концепцията поради ежедневните потвърждения за допустима смяна на действителността, само че същинските психолози също откриха, че НЛП носи изгоди при лекуването на посттравматични разстройства, булимия, тревога, стрес и други съществени разстройства.

Контролираният самоанализ наподобява е ключът към сполучливото НЛП лекуване. Психиатърът сяда дружно с пациента и го води на следен тур до това, което усеща. Това постоянно е придружено с образни извършения, а пациентът е инструктиран да осмисля възприятията си от облиците – положителни или отрицателни. Някои практики изискват от пациента отговори на въпроси, свързани с възприятията от вида на какво искаш? С напредването на пациента във вътрешността в пластовете от страсти, той вероятно стига до място, на което царува мир и успокоение или даже само наличие.

ВЯРВАНИЯТА СА КАТО МОЛЕКУЛИ

Робърт Дилтс, специалист в региона и НЛП практик, употребява забавни техники, които се целят в самата връзка сред езика и паметта. Дилтс употребява НЛП, с цел да промени метода, по който хората гледат на неуспеха и триумфа. Вместо да гледат на триумфа и неуспеха като на резултат от краткосрочни дейности, Дилтс оказва помощ на пациентите си да гледат на тях като на настояща противоположна връзка. По този метод тревогата и стресът, произвеждащи боязън от неуспех могат да бъдат смекчени и преоделени. Как става това?

Дилтс се прицелва в нашите вярвания. Според него, вярванията са просто обособени ( изцяло разнообразни ) сетивни детайли, произлизащи от опита, които събрани дружно образуват „ молекули “. Те са описвани като формирани от картини, които евентуално са първоначални мемоари плюс подбор от фрагменти на осезателен опит, закачени към картините. Това е, което можем да кажем за загатна, елементи от него, усещанията за това, по какъв начин са се случили нещата (поетична функция), ментални мечти и „ говоренето на себе си “, което обкръжава картината. Дилтс работи с пациентите си за идентифициране и разтрошаване на „ молекулите “, които ги лимитират, които не работят в посока здравословно държание. Чрез използване на положително „ говорене на себе си “, пациентите могат да стартират да образуват по-добри „ молекули “ от вярвания.

Помислете. Негативните мнения от теб или от другите могат елементарно да се закачат за спомените ти и това провокира отрицателни страсти, без ти въобще умишлено да си даваш сметка, че те са там. От друга страна, позитивните мнения могат да вършат тъкмо противоположното. Ти в действителност можеш да използваш позитивизма, с цел да промениш живота си

Ако ти се коства, че искаш да изпробваш това, само че не можеш да си позволиш НЛП треньор, може да се обърнеш и към практиките на Изтока. Паралелът към този момент е потвърден от професионалната НЛП общественост. Някои НЛП лечения, построени за усилване на позитивизма, употребяват същите способи като медитацията. Причината е елементарна: с цел да стигнеш до тези „ молекули “, би трябвало да преодолееш съзнанието.

Паметта живее в подсъзнанието. Нашите съзнателни мозъци са безусловно артикул на подсъзнателните ни мисловни процеси. Всяка форма на внушаемост или вербална илюзия разчита на навлизане в подсъзнанието. Тази част на съзнанието ти претърпява въображението като действителност, тъй че като си представяш по-добра действителност в вярното положение на съзнанието, фактически може да ти помогне да я създадеш. Така е, тъй като в процеса на въображението заменяш тревожните светогледи с по-здравословна вероятност.

Изглежда, че сходно на съзнателните мисли, езикът е единствено на повърхността на нещата. Когато отидем по-дълбоко, думите и страстите, които сме „ закачили “ за отминалите прекарвания са това, което оцветява нашето настояще. Можеш да станеш по-продуктивен и по-малко обезпокоителен, променяйки метода, по който приказваш на и мислиш за себе си. Добро начало е да погледнеш към сериозните мисли, които имаш за близките, тъй като те нормално отразяват сериозните мисли, които таиш за себе си. Работи в посока смяна на тези надълбоко скрити вярвания, тук стартира пътят към по-доброто ти аз.

ЗА АВТОРА НА ТАЗИ СТАТИЯ: АМАНДА УИЛСЪН e фрийлансър редактор в paperwritten.com

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР