Невръстни деца продължават да умират в 21 век от предотвратими

...
Невръстни деца продължават да умират в 21 век от предотвратими
Коментари Харесай

В 21 век деца умират от предотвратими болести

Невръстни деца не престават да умират в 21 век от предотвратими болести като менингит, детски паралич, рубеола, тетанус. Една от аргументите е отвод на родителите да ги ваксинират. “Ние обясняваме на хората, които рационално се интересуват от нещо. Не може хиляда пъти да се каже и да се покаже, че няма връзка сред обещано заболяване и имунизацията, и отново да се повтаря един и същи въпрос ”. Така разяснява придвижванията против имунизациите ръководителят на Националното съдружие на общопрактикуващите лекари доцент Любомир Киров пред БНР.

Той напомни, че единствено преди век България става първата страна в Европа, съумяла да изкорени едрата шарка, с помощта на декрет, направил имунизацията наложителна. В Европа имунизациите са наложителни в Чехия, Унгария, Полша, Италия, Румъния, Словакия, Словения, Малта и Белгия.

Заради възходящия брой болни от дребна шарка на Балканите преди дни Министерство на здравеопазването прикани родителите да ревизират здравния статус на децата си и наложително да ги имунизират, в случай че това не е станало.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР