Неволята учи – май тези думи никога не сме ги

...
Неволята учи – май тези думи никога не сме ги
Коментари Харесай

Как да постигнем хубав рус цвят на косата у дома

Неволята учи – май тези думи в никакъв случай не сме ги ползвали в деяние толкоз доста, както през последните три месеца. Научихме сме да си махаме сами гел-лака, сами да си вършим кола маска и даже в боядисването показахме умения... на себе си. И преди изолацията доста от вас избраха да се боядисват сами или да се оставят в ръцете на другарка, майка, сестра, само че когато стане въпрос за русо, подхождаме малко по-внимателно. Като момиче, което е минало през съвсем всичките му нюанси (а и естествения ми цвят е тъмнорус), мога да кажа, че обичам да се оставям в ръцете на експерти, само че нееднократно ми се е налагало и сама в банята да развявам бои и четки. Съвсем сполучливо даже, признавам си. Какво обаче е значимо?

Как се боядисвате

Да, постоянно съществува рискът да остане някое непокрито леке, само че в случай че сте задоволително сръчни и най-много търпеливи, ще постигнете мечтаното русо и вкъщи. Важно е при нанасяне да разделяте косата на доста фини кичури и първо да нанесете на всички места в корените, като започнете от тила и продължите към предната част на главата. Накрая с остатъка от боята можете самоуверено да разнесете по дължините. Достатъчно е да имате дребна купичка, където да сложите боята, с цел да може по-лесно да си взимате от нея благодарение на плоска четка. Задължително намерете нещо, което да употребявате като защитна мантия, в случай че нямате някоя блуза за съсипване. Ще ви би трябвало и гребен, с цел да можете по-лесно да отделяте самите кичури.

Каква багра употребявате

От извънредно огромно значение е и с каква багра ще се боядисвате, в това мога да ви уверя изцяло. Когато не мога да стигна до фризьорката си, постоянно си закупувам Garnier Olia и макар че е безамонячна, съумява да обезпечи страхотна покривност, цветът е дългогодишен (което е доста важно) и да ми даде оня естествено рус звук на косата, който желая (защото от дълго време се разделих със скандинавското бяло). Във формулата й се съдържат масла от камелия и слънчоглед , които подхранват и хидратират, като е добавен и  витамин Е . Нещо, което е от голяма важност за боядисаната коса. Кадифената текстура на боята се нанася извънредно елементарно, без да се разтича, а в кутията ще откриете и еликсир , който също е обогатен с масла. Той резервира влагата в косъма и му придава копринена мекост и огледален искра. По този метод ще имате мечтаното русо, без да се преценявате с нечий график, а в случай че най-хубавата ви другарка не успее да пристигна, можете да се справите сполучливо и сами.



 

С поддръжката на Garnier Olia

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР