Неволите на българския туристически бранш и неговия вървящ към провал

...
Неволите на българския туристически бранш и неговия вървящ към провал
Коментари Харесай

Как бетонът заля българското море

Неволите на българския туристически отрасъл и неговия вървящ към неуспех летен сезон на морето през последните дни като че ли засенчиха проблемите, които от години съпътстват развиването на сектора у нас. Легловата база по Черноморието се усили в пъти 20 години, като новите хотели, атракционни комплекси и нощни заведения най-често се появяват на мястото на девствена природа.

Дали българското море може да понесе строителство с мащаби като за град на брега си е въпрос, който постоянно провокира остра дискусия. Затова и у нас има хиляди жители, които не имат вяра, че хотелите пазят от свлачища или че обезсилването на интернационалните механизми за отбрана на дивата природа като „ Натура 2000 “ не носи никакви последствия.
Екопротести в страната – в отбрана на „ Натура 2000 “ и против бетона по морето Шествия се организираха в няколко града, измежду които София и Бургас
Част от тези хора стачкуват, а други гласоподават с краката и портфейлите си и, макар апелите на ръководещи, звезди и предприемачи, не поддържат „ родното море “ (по името на една тематична акция от миналото).
Готовност за още бетон: 23 градежа са планувани в предпазената околност Алепу Голяма част от местността е включена в Общия организационен проект на Созопол като зона за курортно строителство
Потребителят Борислав Борисов е илюстрирал „ бетонофренията “ по Черноморието във " Facebook " със сателитни фотоси от 2003-2004 година, съпоставени със сегашната обстановка.

„ Архитекти, общини, инспекции, министерства - всички те вземат участие в бетонирането на нашата природа. И всеки един, който бездейства е съизвършител в това заличаване! Синеморец, Резово, Крапец и всички останали не бетонирани брегове ги чака една и съща орис, в случай че единствено се цъка с език и се гледа в профил. Ако не се обединим и не протестираме да се спре бетонирането на " Зона А ", посредством коренни промени в ЗУЧК - никой от власт имащите няма да го предложи или направи! “, написа той.

Кадрите ще оставим без коментар.

Арапя

Иракли

" Юрта под пътя " (Свети влас)

Лозенец

Обзор-юг

Робинзон

Свети влас

Златна рибка
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР