Невинен и наранен - така Мишел Платини напусна сградата на

...
Невинен и наранен - така Мишел Платини напусна сградата на
Коментари Харесай

Мишел Платини след 15 часа разпити: Невинен съм! Боли ме!

Невинен и засегнат - по този начин Мишел Платини напусна постройката на Службата за битка с корупцията, която се намира в парижкото предградие Нантер. Той беше разпитван 15 часа за възможното си присъединяване в нерегламентирано лобиране в интерес на Катар да получи семейството на международното състезание през 2022 година

Трикратният притежател на " Златната топка " беше арестуван през вчерашния ден (18 юни), с цел да отговори на въпроси на управляващите. След няколко часа, той излезе в компанията на юриста си.
Мишел Платини на разпит поради Катар 2022 (ВИДЕО) Отново проверяват някогашния президент на УЕФА
" Боли ме! Боли ме поради всичко, което съм направил! Боли ме, боли ме! И въпреки всичко те си вършеха работата и се постарах да отговоря на въпросите им. Отне доста време, само че те имаха много питания и нямаше по какъв начин да е по различен метод. Тези неща са ми тотално непознати. Минали неща са, обясних им. Винаги съм бил открит и пред медиите. Това е. Сега ще продължат с следствието ", съобщи Платини.

63-годишният някогашен президент на УЕФА е бил разпитван се единствено за Мондиала в Катар. Той е отговарял на въпроси за европейското състезание през 2016 и международното състезание през 2018 година

Снимка: Reuters

Адвокатът на Платини съобщи, че Платини е бил разпитван за механически детайлности и не е обвинен по тези обвинявания.

Платини беше президент на УЕФА от 2007 до 2015 година Той имаше предпочитание да се кандидатира и за началник на ФИФА и да наследи Сеп Блатер. През 2015 година обаче двамата бяха изхвърлени от футбола поради съмнения в корупция за 8 години. Наказанието на Платини беше понижено на половина след това.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР