Невинаги офертите за зимните празницит са толкова действителни, колкото изглеждат

...
Невинаги офертите за зимните празницит са толкова действителни, колкото изглеждат
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Внимавайте с резервациите за зимните празници

Невинаги офертите за зимните празницит са толкоз действителни, колкото наподобяват картинките и описанията, изключително на предлаганите в интернет пакетни пътувания. Затова е доста значимо деликатно да ги проучим овреме, предложи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов пред Българска национална телевизия. 
Той прикани хората да не се поддават елементарно на анонси с прочут напън, като да вземем за пример „ остава единствено още една свободна стая “, „ сега още 10 потребителя преглеждат тази оферта “ и така нататък „ Това може да бъде трик, без да е нелоялна комерсиална процедура, защото е допустимо да има експлицитна спогодба, че въпросното място за настаняване не се предлага само в тази платформа, а тя предлага единствено избран брой стаи, които в действителност може да са на привършване “,.
Обикновено пакетните оферти за Коледно-новогодишните празници съдържат много спомагателни услуги. Понякога обаче консуматори са се оплаквали при нас, че сякаш това би трябвало да е включено в цената, само че се постанова след това да бъдат заплащани спомагателни суми за тези „ екстри “. Това е нелоялна комерсиална процедура, безапелационен бе той.
По мотив резервациите за 8 декември Маргаритов сподели, че някои хотелиери или туроператори вземат решение, че ще могат да си спестят част от услугите, които по принцип оферират в съответните места за настаняване, тъй като става дума за огромни радостни компании, които не всеки път са чак толкоз претенциозни. „ Имахме съответни случаи през минали години, при които бързата реакция докара до там, че на момента бяха решени проблеми. Например, с незадоволително добре отоплени стаи, с опити да бъдат настанени повече хора в една стая “, напомни той.
Той обясни и правата при проблеми с пакетни пътувания на туроператори. „ Има значими периоди, които са в интерес на потребителите. Не може две седмици преди началото на пътуването да се трансформира цената и десетина дни преди тръгването да се трансформират значителните детайли в него – места за настаняване, транспортни средства, планувани визити на туристически атракции и така нататък “, даде образец той. „ Ако обаче потребителят не може да замине заради свои аргументи, има възможност да изгуби част от платените средства, защото туроператорът към този момент е заел съответните хотели и тази причина не е задоволително извинителна “, обърна внимание Маргаритов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР