Невиждано много хора, сред които и ученици , дойдоха пред

...
Невиждано много хора, сред които и ученици , дойдоха пред
Коментари Харесай

Стотици се поклониха пред паметника на Левски на Бунарджика

„ Невиждано доста хора, измежду които и възпитаници, пристигнаха пред паметника на Васил Левски на Бунарджика, с цел да почетат 145 години от гибелта му.  Монументът беше обсипан с венци и цветя. Възрастни хора и жители бяха застанали на дълга опашка, с цел да поднесат  букети пред паметника.

Бригаден военачалник Явор Матеев поздрави бойците от Представителната рота на пловдивския гарнизон и на Почетната рота от Граф Игнатиево, а също по този начин и комитет „ Родолюбие “. Свири представителния оркестър на Военно - въздушните сили.

„ Лъвският скок на Апостола е лъвският скок на нацията “ цитира Иван Вазов актьорът  от Драматичен спектакъл Стефан Попов.

„ Прекланяме се пред подвига на този популярен човек, като че ли да се пречистим от дребнавото, сподели в словото си доцент Владимир Янев, учител в ПУ „ Паисий Хилендарски “.  Листчета хартия с надпис „ Ти си ни необходим, Апостоле “ бяха оставени на гранитните стъпала на паметника.

Властта беше показана от кмета Иван Тотев, регионалния шеф Здравко Димитров, ръководителя на Общински съвет Савина Петкова, депутати, районни кметове, общински съветници.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР