Невижданият порой, който удави днес Карлово за малко повече от

...
Невижданият порой, който удави днес Карлово за малко повече от
Коментари Харесай

Вижте щетите от страшния потоп, удавил Карлово СНИМКИ

Невижданият проливен дъжд, който удави през днешния ден Карлово за малко повече от час, се стовари най-силно над източната част на града. Под вода са улици, приземни и първи етажи на къщи, дерето Меден дол се препълни, боклуците в него го затапиха и водата стигна към 3-4 метра и излезе на улиците.



Припомняме, че час по-късно изпълняващият длъжността кмет Антон Минев разгласи отчасти бедствено състояние.

Стихията бе извънредно мощна, въпреки над Карлово постоянно да се изсипват поройни летни дъждове, подобен не е валял от няколко години, напомнят карловци. 

Най-силно е потърпевша регионът към улица „ Меден дол “ и едноименното дере. Къщите на юг от бул. „ Освобождение “ са наводнени.

Както " Марица " писа, във вода е потънал целия първи етаж на Професионална гимназия „ Христо Смирненски “. Водата потопи и мостът, който свързва този регион със западната част на квартала.



В момента екипи на карловската и пловдивската пожарни източват водата от постройките. 

Някои от улиците в тази част на града са засипани с наноси и тиня.

Вследствие голямото количество дъжд, изсипал се в Карлово за съвсем два часа в следобедните часове на 22 август и предизвикал вреди по частната, общинска и държавна инфраструктура, Общинският спешен щаб в Карлово разгласи отчасти бедствено състояние в града. В сигнала, подаден до Областна администрация - Пловдив се акцентира, че количеството дъжд надвишава в пъти месечните превалявания и е невероятно да бъде поето от коритото на Стара река, от деретата и дъждоприемните шахти.



Общинският спешен щаб се обръща към жителите да подават сигнали за проблеми, породени от пороя върху жилищни и търговски здания, на тел. 0896 / 68 -67-04 - действен дежурен в Община Карлово.



Щабът мина в непрестанен режим на работа, оповестиха от община Карлово.

В останалите обитаеми места  няма и капка дъжд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР