Невиждана провокация срещу правосъдието извършиха двама представители на съдебната власт!

...
Невиждана провокация срещу правосъдието извършиха двама представители на съдебната власт!
Коментари Харесай

Правосъдие за всеки ли? Наемник на Цветан Василев - награден заедно с Лозан Панов и с председателя на грантовия Съюз на съдиите!

Невиждана провокация против правораздаването направиха двама представители на правосъдната власт! За следващ път ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов и ръководителят на грантовия Съюз на съдиите в България Атанас Атанасов погазиха Етичния кодекс на магистратите, за което Висшият правосъден съвет е задължен незабавно да образува дисциплинарни производства. Това е по този начин и тъй като в съответната обстановката двамата съдии слагат под въпрос главните правила на самостоятелното и учредено само на законите, обстоятелствата и вътрешното разбиране правораздаване.

В следобедните часове във вторник, във време, в която Панов би трябвало да упражнява пълномощията си на административен началник на Върховен касационен съд, а Атанас Атанасов да правораздава или изписва претекстове по висящи каузи, двамата са участвали на “частна сбирка” на несъществуваща в правния мир “хибридна” организация, известна като “Правосъдие за всеки ли?”
Формалният мотив е връчването на “награди”, чието установяване по всичко наподобява е било на правилото “аз на теб, ти на мен”, т.е. щатни чиновници и наемници от грантови НПО-та и/или “медии”-бухалки се предлагат, избират и награждават между тях. Дори по сходство на сектантските сбирки, всички участници в събитието е трябвало да носят баджове, на които имената им били изписани?!


Лозан Панов чете авансово готова политическа тирада


Панов показва опит при прибирането на листчетата във вътрешния си джоб

И с цел да няма никакво подозрение кой и за какво е раздавал някакви си “награди”, освен това, като е наел скъпоструващата зала в хотел “Балкан” на пъпа на София, би трябвало да е ясно, че съдиите Лозан Панов и Атанас Атанасов са били наградени, дружно с обществено прочут наемник на подсъдимия за банкрута на КТБ банкер-беглец Цветан Василев. Става въпрос за Георги Георгиев от така наречен придвижване “Боец”, който собственоръчно преди броени месеци се хвалеше със своя фотография, направена в лоби-бара на хотела, в който Цветан Василев обитава. Георгиев даже не е отричал, че на въпросната среща е получавал указания по какъв начин и против кого да провежда “активни мероприятия” и с кои представители на правосъдната власт да съучастват в предотвратяването на осъждането на фараон, виновен за източването на над 4,5 милиарда лева от пирамидата КТБ.

Атанас Атанасов - ръководител на соросоидния съдийски съюз

“Правосъдие за всеки ли?” – какво господство на закона може да чакаме в страна, в която арбитър № 1 бива награждаван дружно с протеже на укриващия се от управляващите български Бърни Мадоф. Същото се отнася до номиналния началник на грантовия съдийски съюз. И всичко това, до момента в който в Специализирания углавен съд прокурори четат пет хиляди страници обвинителен акт против Цветан Василев.


Георги Георгиев на инструктаж при банкера-беглец Цветан Василев в Белград

Присъствието на Панов и Атанасов на “частна сбирка” с протеже на обвиняем за управление на проведена незаконна група, какъвто се явява Георги Георгиев по отношение на Цветан Василев, а още повече и приемането и от тримата на идентични награди, са задоволително съображение на Висш съдебен съвет да прегледа държанието на двамата настоящи съдии като нарушавания на следните три текста от Кодекса за етично държание на българските магистрати:

Чл. 1.4. С дейностите и държанието си отвън службата магистратът следва да пази и утвърждава в обществото визията за самостоятелност на правосъдната власт, като не се поддава на въздействия – директни или косвени, от страна на която и да е друга власт – обществена, частна, външна или вътрешна за правосъдната система;

Чл. 5.3. Магистратът би трябвало да заобикаля дейности и действия, явяващи се в прорез с одобрените в обществото разбирания за благоприличие;

Чл. 5.5. С персоналното си държание и възприятие за отговорност в служебната и извънслужебната си активност, магистратът би трябвало да дава образец за висок морал и почтеност;

Останалите участници в сборището, множеството от които на щат в хибридни НПО-та, финансирани от Сорос и поръчкови “медии”, благосъстоятелност на разследвани и подсъдими, като Иво Прокопиев и Огнян Донев, не слагат никакво подозрение за какво у нас няма неоправдателни присъди за корупция или престъпна приватизация. Няма и да има - виновните фактори в страната позволяват настоящи съдии да седят на една маса с наемниците на скандално известните подсъдими.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР