Невиждана подкрепа за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор

...
Невиждана подкрепа за кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор
Коментари Харесай

Мощна подкрепа за Иван Гешев за главен прокурор

Невиждана поддръжка за кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор откри резюме на формалната страница на Висшия правосъден съвет, оповестява clubz.bg

Публикувани са 47 позиции, мнения и заявления в поддръжка на настоящия зам. основен прокурор и единствено 3 писма до управлението на правосъдната система, в които се приканва кандидатурата му да не бъде утвърдена.

Сред десетките позиции „ за “ са оповестени мненията на районни прокуратури в цялата страна, районни дирекции на Министерство на вътрешните работи, писма на академични ректори.

На страницата на Висш съдебен съвет е оповестена позицията на Инициатива „ Правосъдие за всеки “ – организацията, която провежда демонстрациите пред постройката на Съдебната палата против номинацията на Гешев, и известните към този момент писма на съдията от Софийския областен съд Васил Петров и адвокатския съвет в Пловдив, които също показаха терзания от идния избор на заместника на основния прокурор Сотир Цацаров.

Процедурата по избора на новия основен прокурор би трябвало да завърши на 24 октомври – два дни преди първия тур на локалните избори.

Иван Гешев, който е единствен претендент за поста, към този момент разгласява обществено своята идея за развиване на държавното обвиняване. Преди да бъде гласувана номинацията му от членовете на Висшия правосъден съвет, той би трябвало да бъде изслушан от тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР