Невиждана буря се разрази от 8.00 до 10.00 ч. (9.00

...
Невиждана буря се разрази от 8.00 до 10.00 ч. (9.00
Коментари Харесай

Порой се изля в Южна Хърватия, блокира град Задар

Невиждана стихия се развихри от 8.00 до 10.00 ч. (9.00 - 11.00 ч. българско време) тази заран над хърватския град Задар, Северна Далмация. За броени минути стихията наводни всички подлези и трансформира улиците на туристическия град в истински реки, предават хърватските медии, представени от Фокус.

Според телевизия N1 градът е в безпорядък, спрян е градският превоз и централните магазини са затворени поради наводняване. Телевизията оповестява, че единствено за два часа преваляванията са надхвърлили 190 л/кв.м, като това е надвишило междинната норма за два месеца.

Електронното издание Dnevno твърди, че градът е в колапс, до момента в който Index озаглавява обявата си " Потоп в Задар " и оповестява, че локалния център 112 е покрит с позвънявания.



Големи елементи от града са без електричество.



През уикенда в Ливорно, Тоскана, шестима души починаха, а трима се водят безследно липсващ поради наводнения, провокирани от изобилния дъжд, изсипал се в нощта против неделя, заяви в. " Кориере каузи сера ".

" Извънредната обстановка не е завършила ", показва локалната администрация в уеб страницата си. Кметът на Ливорно Филипо Ногарин дефинира обстановката като трагична, сложна и сериозна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР