Невиждан случай досега описва Британският медицински журнал, цитиран от Ню

...
Невиждан случай досега описва Британският медицински журнал, цитиран от Ню
Коментари Харесай

Доктори откриха 27 "изгубени" контактни лещи в окото на жена

Невиждан случай до момента разказва Британският медицински вестник, представен от " Ню Йорк таймс ". В окото на 67-годишна жена са открити общо 27 контактни лещи, насъбрани една върху друга под клепача й. Жената коментирала единствено, че преди да бъдат извадени усещала дискомфорт, само че считала че е естествен поради напредването на възрастта.

Масата от слепнали лещи била открита при подготовка на пациентката за общоприета процедура по премахване на перде от окото. Първоначално лекарите разкрили 17 от тях, а при втория обзор - и още 10. " Всички бяхме шокирани, не сме виждали такова нещо ", разяснява лекуващият офталмолог от английската болница, където била призната дамата.

Лещите били под клепача на дясното й око от неизвестно какъв брой дълго време, само че тя обяснила, че употребява такива от 35 години и в никакъв случай не е поставяла под подозрение, че когато някоя изчезнела, тя просто е изпаднала. Колкото до дразненето при всяко премигване - коствало й се естествено и не задоволително съществено, че да потърси помощ.

Престижното здравно издание BMJ разказва куриозния случай като предизвестие за всички хора, които употребяват контактни лещи, тъй като очевидно и сходно нещо е допустимо. От журнала разясняват, че пациентката е имала шанс, тъй като доста дълго време е била изложена на риск от съществено инфектиране. В следствие интервенцията и лекуването й били осъществени без никакви затруднения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР