Невиждан скандал сътвори земеделският министър Румен Порожанов, който днес по

...
Невиждан скандал сътвори земеделският министър Румен Порожанов, който днес по
Коментари Харесай

Скандал между Порожанов и баба Дора


Невиждан скандал сътвори земеделският министър Румен Порожанов, който през днешния ден по обяд се появи в Болярово за първото съвещание на локалния щаб за битка с чумата и се срещна със притежателите на животните, които би трябвало да бъдат евтаназирани, заяви epicenter.bg.

" Не съм споделил, че в стадото на баба Дора има позитивни проби на чума ", съобщи изненадващо Порожанов в кабинета на кмета на Болярово при срещата си с баба Дора.

Известната към този момент баба Дора пристигна персонално да пита министъра, по какъв начин по този начин пробите на животните ѝ от 19 юни са негативни, а сутринта чула по тв приемника по какъв начин той афишира, че пробите на животните ѝ са позитивни, откакто втора проба от тях не е взимана.

Ето по какъв начин протече диалогът сред двамата:

Министърът добродушно я твърди, по какъв начин ще бъде обезщетена със стадо от 100 животни, които той към този момент уговорил да ѝ бъдат докарани, както и с пари.

Баба Дора обаче изрично отхвърля.

- Не ви имам вяра. На 19 юни са взети проби от моето стадо и те са негативни, а тази заран по малкия екран споделиха, че са позитивни! Кой лъже, господин министър? Аз ли неистина или някой различен лъже? , яростно се обръща баба Дора към Порожанов.

- Положителна има, знаеш, отговоря ѝ министър Порожанов.

- Може да има, само че не са в моето стадо! Аз не мога да неистина, цяла България ме гледа! Вие, докторите, казахте, че моите проби са негативни .

- Да, те са негативни!, твърди я министърът.

- А за какво този заран вие персонално сте споделил, че те са полижителни, пита баба Дора.

- Не, не, сподели ли сме..,

- Всички ми споделиха, че моите проби са негативни, на мен втора проба не ми е взимана и аз няма да разреша, аз съм горда българка, всички вие да дойдете и да ми изтрепете животните! , декларира яростно баба Дора.

В това време се включва и друга собственичка на стадо, чийто проби са негативни, а наново са оповестени за позитивни. И на нея министърът не можа да даде съответен отговор. Затова пък дамата разгласи, че са ѝ са обаждали от ДАНС да я подпитват кой е ходил да митинга и кой ги е провел. Порожанов се пробва да отклони тематиката.

В кабинета на кмета нахлуват и други животновъди, които също желаят пояснение за пробите на животните им, които са негативни, а е оповестено, че са позитивни.

Порожанов изяснява, че не е казвал, че в стадото на баба Дора има позитивна проба.

Искате ли да ви пуснем записа?, настъпват го хората.

Порожанов прецизира на два пъти, че в стадото на баба Дора позитивна проба не е открита.

Хората обаче желаят черно на бяло да им се покаже, че пробите са им позитивни, а пък министърът ги праща да гледат уеб страницата на министерството, където били качени всички резултати. Те си желаят документи и персонално на всеки да бъде обяснено.

- Кой лъже по малкия екран, не стопира да пита баба Дора. Дайте ни тези прословути документи . Цяла България знае, че моите проби са негативни.

- Не съм споделил, че са позитивни , споделя Порожанов.

- Имаме запис, ще ви го пуснем в този момент, дават отговор му животновъдите.

- Чуйте в този момент, споделиха ми го други, в случай че е станала неточност, по никакъв метод..., изяснява министърът.

- От вашата уста неточност, по какъв начин по този начин, упорстват за истината животновъдите.

- Казахме, че в Шарково има позитивни проби, написаха го всички медии, оправдава се Порожанов.

- Казахте, че в стадото на баба Дора има позитивна проба, не отстъпват животновъдите, които към този момент са изпълнили кабинета на кмета Христо Христов.

- Казахме за тези, които са в контакт с животните.., отстъпва Порожанов.

- Искам отговор, при мен по какъв начин долетя чумата, откакто моите животни не са в контакт с други, извика същата жена, която е била подложена на разпит от ДАНС.

Един от животновъдите съобщи, че ще пусне докторите до стадото си, единствено когато Румен Порожанов и Дамян Илиев бъдат уволнени.

- Докато сте вие там, няма да ви допуснем до селото, безапелационни са животновъдите, каквото и да ни коства това, господин министър!

Накрая министърът на земеделието се пробва да заключи обстановката и декларира:

- Не знам по какъв начин е излязло сутринта, само че при вуйна Дора няма позитивна проба! Няма установена позитивна проба!, потретва той.

Порожанов изяснява, че "в самото село Шарково има животни като контактни такива и за тях важат същите правила ".

- Моите са кого са контактни, като 20 дни стадото ми не е излизало от обора, пита отново баба Дора и се обръща към кмета на Болярово: Няма да се предам!

Задължително е обаче стадото да бъде евтаназирано, защото е било в контакт с други заболели животни, отново повтаря министърът.

"През натрупа ми! ", изпраща го баба Дора.

По-късно пред медиите Порожанов изясни:

"Ще се вземат втори проби от животните и в случай че се появи позитивен резултат или признаци за болестта, ще се пристъпи към евтаназиране на животните. Засега стадото е изолирано.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР