Невиждан екшън се е разиграл в неделя вечерта в село

...
Невиждан екшън се е разиграл в неделя вечерта в село
Коментари Харесай

Безчинство в Ново Паничарево: Цигани заплашват, че ще изкормят полицаи

Невиждан екшън се е разиграл в неделя вечерта в село Ново Паничарево , написа Флагман.бг.

Арестувани са четирима роми, които са оказали опозиция и са блъскали служители на реда от РУП Приморско.

Трима от тях към този момент са наказани от районен съд Бургас по Указа за дребно безчинство (УДБХ), сподели репортерска инспекция. Георги Иванов Симеонов и брат му Бойчо Иванов Симеонов би трябвало да платят по 500 лв., а татко им Иван Бойчев Симеонов - 350 лв..

Четвъртият участник в екшъна– Митко Христов ще бъде измамен под отговорност по различен член от Наказателния кодекс – за опозиция при арест и го чака по-сериозно наказване.

Изданието написа още, че спорът избухнал поради зов на служителите на реда към един от ромите да реалокира колата си, която била паркирана в средата на ул. “Васил Левски “. Там имало дребна механа, където мургавите мъже запивали от часове.

Колата била на Митко Христов – възпълничак ром, който тежал най-малко 120 кг., и по наша информация се занимава с продажба на палачинки в Приморско. Той се изрепчил на служителите на реда, че няма да си реалокира колата и в случай че им пречила, да си намерили различен път да минат.

Митко отправил няколко закани към чиновниците на реда и когато те го предизвестили, че ще го задържат за несъблюдение на полицейското предписание той се засилил към колата и почнал да притиска с телеса си предната пасажерска врата на патрулния автомобил.

В колата имало четирима униформени, които бързо излезли и се пробвали да задържат Митко Христов. Те са реагирали професионално, съборили са го на земята и пробвали да сложат белезници, само че дебелият мъж се съпротивлявал и призовавал събратята си да му се притекат на помощ.

Ромите единствено това чакали – засилили се заедно към служителите на реда, почнали да ги дърпат за ръцете, бутат, ритат в кокалчетата и заплашват. „ П.дерасти, ще ви еб.м майката! Ще ви заколим и изкормим тука “, крещели братята Бойчо и Георги, а татко им Иван сграбчил огромен камък, насочил го към един от чиновниците на реда и му споделил: „ Сега ще ти счупя полицейската глава! “.

На мястото на случая имало и друго лице от ромски генезис, което отправяло закани и размахвало дървен прът против униформените. Първоначалните подозрения били, че това е Ангел Русинов, ром от Ново Паничарево, само че поради неналичието на безапелационни доказателства, той е оневинен.

„ Поведението на Георги и Бойчо Симеонови се отличава с изключителна смелост, цинизъм и съставлява проява на липса на каквото и да е желание за съблюдаване на публичния ред.

Отправянето на закани към полицейски чиновници, които извършват служебните си отговорности, е жестоко нарушаване на публичния ред и на лицата следва да се приложи оптималната глоба по закон – санкция от 500 лв. “, написа в претекстовете си арбитър Станимира Иванова от районен съд Бургас.

Глобата за бащата Иван е 350 лв., тъй като фактически е заплашвал служителите на реда, само че въпреки всичко е възпирал и синовете си да създадат нещо по-сериозно, с мята бургаският магистрат.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР