Невидимите и хибридните заплахи са в основата на конфликтите от

...
Невидимите и хибридните заплахи са в основата на конфликтите от
Коментари Харесай

НАТО: Границата между мира и войната е размита при кризи като пандемията

Невидимите и хибридните закани са в основата на споровете от "сивата зона ", където очертанията сред войната и мира са все по-неясни и където конфликтът може да се трансформира в непрекъснат. Това се показва в разбор, показан от НАТО и отдаден на пандемията от COVID-19.

Отбелязва се, че появяването на новото заболяване е асъдействало за разпространяването на дезинформация, както и до несъразмерен информативен поток (инфодемия). Посочва се, че задачата на дезинформацията и в този случай е втълпяване на съмнение към държавните управляващи и опциите им да се оправят с рецесията.

Столтенберг упрекна Русия и Китай, че изопачават позицията на НАТО по отношение на рецесията с COVID-19

При войната постоянно има край, до момента в който дезинформационните дейности и хакерските атаки, ориентирани към дестабилизация и комплициране, може да бъдат безкрайни. В "сивата зона " дейностите са отвън рамките на откритата демонстрация на принуждение, само че включват постигането на психически цели и затрудняването на законодателния развой.

Липсата на доверие във управляващите води до независими решения за реализиране на сигурност - единични или в групи, учредени на погрешна информация. Способността за отговор при сходни рецесии изисква предвидимост на публичното държание, се добавя в разбора.

Посочва се, че светът е бил най-неподготвен за рецесия като тази с COVID-19, където опасността е невидима, ролята на обществото и съобразяването му с налаганите ограничения е основна, а решението не може да се реализира с военни средства. Пандемията е опасност за сигурността, само че не може да се приравнява с война или с военно предизвикателство, написа създателят Гунхилд Хугенсен, учител по интернационалните връзки в университета в Тромсьо, Норвегия.

Според нея дезинформацията цели да политизира рецесията и да провокира реакция в публични групи, от която може да настъпи дестабилизация. Тя прибавя, че когато обществото не има вяра на управляващите, опциите за противопоставяне на рецесията са лимитирани. Откритите демократични общества са извънредно уязвими за крайни политически възгледи и за дезинформация, отбелязва създателят.

Необходимо е да се регистрира опцията жителите с волни и несъзнателни дейности да задълбочават рецесията, без значение дали е породена съзнателно или е обвързвана с естествено злополучие. Взаимодействието сред военните и гражданските структури следва да бъде усъвършенствано. Нужно е обществото да бъде по-образовано, медиите да бъдат самостоятелни, а информацията да обезпечава бистрота, прибавя Хугенсен.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР