Невидимата ръка на пазара погалва едни, а други пошляпва. Трябва

...
Невидимата ръка на пазара погалва едни, а други пошляпва. Трябва
Коментари Харесай

Пеканов: Невидимата ръка на пазара погалва едни, а други пошляпва

Невидимата ръка на пазара погалва едни, а други пошляпва. Трябва да бъде въведен необлагаем най-малко, което ще даде опция за увеличение на потреблението на жителите с по-скромни приходи. От неговото въвеждане ще има двоен положителен резултат – стопански и обществен, съобщи в изявление за БГНЕС Атанас Пеканов, вицепремиер по ръководство на европейските средства.

Преди Европейската комисия да прегледа българския проект за възобновяване и резистентност, българският парламент би трябвало да вземе значими решения. Това излиза наяве от изявление на вицепремиера по еврофондовете Атанас Пеканов пред БГНЕС.

" Всичко зависи от политическата воля на Народното събрание. В четвъртък показах отворените въпроси пред депутатите. Единият от тях е в безспорната пълномощия на Народното събрание – въпросът за върховенството на правото, т.е. от нас се изискват и чакат промени в областта на върховенството на закона. Те не могат да бъдат подхванати от Министерския съвет, те могат да бъдат само гласувани от Народно събрание. Става въпрос за вдишване на ангажимент, че в идващите месеци, години тези промени ще се случват. Тоест, не става въпрос Народно събрание на следващия ден да ги гласоподава, само че става въпрос Народно събрание да каже, че е подготвен да се движи в тази посока ”, уточнява Пеканов.

" Парите не са застрашени, те ще дойдат. Да, значимо е да дойдат и в неотдавнашен порядък, само че въпреки това е по-важно тези планове да стартират да се случват, парите ще дойдат в разнообразни интервали. По всеки от плановете сме заложили ясно по кое време да стартира, по кое време да бъдат свършени първите действия. Механизмът е подобен, че парите ще идват единствено откакто сме осъществили това, което сме дали обещание, плюс сме изпълнили някаква цел. Например, понижаване на нездравословните излъчвания, повишение на достъпа до обучение, до опазване на здравето и други Това е значим механизъм, с цел да подсигуряваме точно, че няма пропуски по тези планове, с цел да се случват по този начин както са били заложени ”, допълва вицепремиерът.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР